Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrometeorologija
  • 17.01.2017. 19:30

Ledeni dani i sneg

Srbiju očekuje hladno vreme sa snegom do petka, a nakon toga suvo vreme, sa jakim mrazevima.

Foto: D
  • 1.193
  • 58
  • 0

Srbija će se do 22. januara boriti sa ledenim danima, sa najnižom temperaturom od -10 do -4°C, a najvišom dnevnom od -4 do 0°C. Do četvrtka 19. januara padaće sneg, pa će u nižim predelima doći do manjeg povećanja visine snežnog pokrivača. Na planinama snežni nanosi i povećanja visine snežnog pokrivača od 10 do 30 cm.

Suvo od petka

Od petka 20. januara prognozira se suvo vreme uz razvedravanje. Ujutru se očekuju jaki mrazevi. Jutarnja temperatura ispod -10°C, a maksimalna dnevna temperatura u manjem porastu. Preovladavaće normalni uslovi vlažnosti na većem delu teritorije, a u severnim delovima zemlje umerena suša.

Usevi zaštićeni snegom

Ozimi usevi su od pojave jakih mrazeva zaštićeni snegom, koji je dovoljne visine. Jedna od važnijih mera zaštite u voćnjacima je zaštita od glodara i srna. Oni mogu da oštete stabla, tako da dođe do njihovog sušenja. Mera zaštite je postavljanje mrežice oko voćaka, kao i krečenje.

Foto: Dávid Sterbik / Flickr


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Vremenska prognoza Agroprognoza Zaštita voća


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.