Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prognoza vremena
  • 27.09.2016. 09:50

Pretežno sunčano, ali malo hladnije

Pretežno sunčano vreme uz postepen porast temperature. Jutra će biti hladna, ponegde sa kratkotrajnom maglom. Sredinom sedmice naoblačenje, pa potom prolepšanje vremena.

Foto: pixabay.com, Riedelmeier
  • 147
  • 6
  • 0

U Srbiji se u periodu od 26. septembra do 2. oktobra 2016. godine očekuje pretežno sunčano vreme uz postepen porast temperature. Jutra će biti hladna, ponegde sa kratkotrajnom maglom. Od četvrtka 29. septembra do nedelje 2. oktobra maksimalne dnevne temperature bi u pojedinim mestima bile i do 28°C.

Rast temperature od četvrtka

U nedelju 2. oktobra popodne i uveče i ponedeljak 3. oktobra pre podne prognozira se prolazno naoblačenje mestimično sa padavinama uz manji pad temperature. Od utorka 4. oktobra do kraja perioda došlo bi do stabilizacije vremena, preovlađivalo bi sunčano i malo toplije vreme sa temperaturama u granicama višegodišnjeg proseka. Prema prognoziranim vrednostima SPI-1, u narednom 10-dnevnom periodu na većem delu teritorije Srbije preovladavaće normalni uslovi vlažnosti, dok će u delu severne Srbije biti umereno vlažni uslovi.

Pojačana aktivnost biljnih štetočina

Tokom proteklih sedam dana uočena je aktivnost biljnih štetočina. U usevu uljane repice registrovano je prisustvo larvi repičine lisne ose koja je u uslovima suvog i toplog vremena aktivna sve do oktobra. Na paprici, paradajzu i kupusu je prisutna zelena povrtna sovica kod koje štete pričinjavaju larve i odrasle jedinke tako što sisanjem sokova i ubadanjem u tkivo drastično umanjuju tržišnu vrednost plodova koji postaju gorki. U pogledu voćarskih kultura u zasadu kupine i vinove loze registrovano je prisustvo imaga azijske voćne mušice.

Foto: pixabay.com, Riedelmeier


Izvori

Republički hidrometeorološki zavod Srbije


Tagovi

Prognoza Vreme Srbija Agro prognoza Kiša Sunce Temperature Bolesti bilja Zaštita bilja Štetni insekti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.