Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije u poljoprivredi
  • 25.11.2016. 11:00

Nagodinu dve milijarde više za subvencije

Subvencije za nabavku opreme, mehanizacije i skladišnog prostora biće veće za dve milijarde dinara u sledećoj godini.

Foto: mtt.gov.rs
  • 1.293
  • 198
  • 0

U narednoj godni akcenat u budžetu namenjenom poljoprivredi biće na merama koje će povećati konkuretnost poljoprivrednih proizvođača u Srbiji. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, izjavio je juče gostujući na RTS da će u sledećoj godini subvencije za nabavku opreme, mehanizacije i skladišnog prostora biti veće za dve milijarde dinara. Kao razlog za povećanje subvencija Nedimović navodi da spremno treba da dočekamo otvaranje tržišne utakmice s EU.

Stočari mogu očekivati isplatu svih subvencija do 15. decembra, rekao je ministar i najavio da će procedure o povraćaju sredstava poljoprivrednicima za sledeću godinu biti urađene na drugačiji način kako bi oni znali da li mogu da računaju na povraćaj sredstava ili ne. Ministarstvo će uložiti napor i da pomogne sektoru investicija, da utvrdi šta je isplativo za proizvođača a šta za državu.

Intenzivno se radi na projektu "Tenis"

Nedimović je i objasnio da se intenzivno radi na projektu "Tenis" i istakao da Srbija nema dovoljno prasadi. Naveo je da u Srbiji nema farmi koje proizvode prasad već je potreban uvoz, te je neophodan razvoj kooperative i zato mora da dođe prerađivačka industrija koja će to da sublimira.

Kompanija "Tenis" zainteresivana je za izgradnju 20 farmi u Srbiji, a prema projektu "Tenis" koji je započet u decembru 2014. i potpisanom memorandumu o razumevanju svaka farma bi imala 2.500 krmača i godišnje bi isporučivala 65.000 tovljenika.

Foto: mtt.gov.rs


Tagovi

Subvencije Branislav Nedimović Isplata subvencija Tenis


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)