Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs pokrajinskog sekretarijata
  • 29.11.2016. 08:00

Pčelarima 10 miliona dinara

Ukupno 10 miliona dinara dobilo je 76 korisnika. Od tog iznosa 6,5 miliona biće iskorišćeno za nabavku pčelarske opreme, dok će se 3,5 miliona potrošiti za nabavku novih pčelinjih društava.

  • 292
  • 50
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na novčana sredstva na osnovu konkursa za investicije u pčelarstvu. Ukupno 10 miliona dinara dobiće 76 korisnika: 6,5 miliona dinara biće usmereno za nabavku pčelarske opreme, a 3,5 miliona utrošiće se za nabavku novih pčelinjih društava.

Kako je izjavio sekretar Radojević pokrajinska vlada je prepoznala potrebu za daljim razvojem pčelarstva a to su pokazali rebalansom budžeta za 2016 godinu. Tim rebalansom je obezbeđeno novih 10 miliona za razvoj pčelarstva na teritoriji Vojvodine, i to, u poređenju sa prvom polovinom godine, kada je svega pet miliona bilo namenjeno ovim potrebama. Sve to, kako je istakao, pokazuje jasnu nameru da se pčelarima pruži značajna podrška.

Međunarodna pčelarska konferencija 10. decembra u Novom Sadu

Vuk Radojević je takođe napomenuo da je vojvođanski med prepoznat na međunarodnom tržištu i da je primetna tendencija rasta izvoza meda iz Srbije i Vojvodine. On je istakao da su pčelarske organizacije dobar primer organizovanja i naveo Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kao pravi primer organizovanja proizvođača koji vrlo jasno zastupa interese svoje proizvodne grane. Prilikom dodele je najavljeno i to da će 10. decembra u Novom Sadu biti organizovana međunarodna konferencija posvećena razvoju i potencijalima pčelarstva.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Konkurs Pčelarstvo Košnice Oprema Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Pčele Bespovratna sredstva Vuk Radojević SPOS Međunarodna konferencija Novi Sad


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.