Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nabavka motokultivatora
  • 24.12.2016. 09:00

Prijepolje odustalo od nabavke motokultivatora

Poljoprivrednici nisu pokazali veliko interesovanje za konkurs nabavke motokultivatora s obzirom na to da ako bi platili vrednost ove mašine 50 odsto oni ne bi bili vlasnici, već suvlasnici.

Foto: Agroklub
  • 1.607
  • 163
  • 0

Opština Prijepolje odustala je od kupovine 100 motokultivatora koji su bili namenjeni poljoprivrednicima. Naime, plan je bio da se iz opštinskog budžeta izdvoji 15 miliona dinara, a da toliko obezbede i poljoprivrednici za nabavku motokultivatora.

Poljoprivrednici ne ispunjavaju uslove

Od plana za sufinansiranje nabavke motokultivatora se odustalo jer od 116 poljoprivrednika koji su se javili na konkurs, mnogi ne ispunjavaju uslove. Stoga, kako je za Blic izjavio Nebojša Žunić, član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu, i kada bi se kupile mašine, mnoge od njih bi ostale na lageru.

Žunić smatra i da poljoprivrednici nisu pokazali veliko interesovanje za ovaj konkurs s obzirom na to da ako bi platili vrednost motokultivatora 50 odsto oni ne bi bili vlasnici, već suvlasnici. Stoga, kao suvlasnici motokultivatore ne bi kasnije mogli da prodaju.

Podrška nabavke mašina i u 2017.

U Opštini Prijepolje i za 2017. budžetom su predviđeni slični programi za pomoć poljoprivrednicima, ali kako navode u Opštini uslovi subvencioniranja će biti potpuno drugačiji. Žunić navodi da će ubuduće poljoprivrednici sami nabavljati mehanizaciju koju žele, a Opština će iz budžeta refundirati određeni deo vrednosti u skladu s raspoloživim sredstvima.

Foto: Agroklub


Izvori

Blic


Tagovi

Opština Prijepolje Motokultivatori Konkurs


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.