Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs sekretarijata za poljoprivredu
  • 25.10.2016. 18:00

Sredstva za hladnjače, sušare i pripremne objekte

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za opremanje hladnjača koji po ovom konkursu dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu iznosi 3 miliona dinara, dok će za nabavku opreme za pripremu i pakovanje voća, grožđa i povrća, zatim za opremanje sušara za industrijsko, začinsko i lekovito bilje, kao i za nabavku opreme za preradu uljarica biti dodeljeno najviše po milion dinara.

Foto: bigstockphoto.com/Baloncici
  • 686
  • 56
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje hladnjača, nabavku opreme za pripremu, pranje, poliranje, čišćenje, sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, sušara za industrijsko, začinsko i lekovito bilje i preradu uljarica.

Ukupan iznos novca koji se dodeljuje po Konkursu iznosi gotovo 14 miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, odnosno vrednosti opreme. Prilikom razmatranja podnetih prijava priznavaće se investicije realizovane nakon 1. januara 2016. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama.

Tri miliona dinara za opremanje hladnjača

Maksimalan iznos bespovratnih za opremanje hladnjača je 3 miliona dinara, dok će za nabavku opreme za pripremu i pakovanje voća, grožđa i povrća, zatim za opremanje sušara za industrijsko, začinsko i lekovito bilje, kao i za nabavku opreme za preradu uljarica biti dodeljeno najviše milion dinara. Najmanji iznos bespovratnih sredstava po prijavi je 100 hiljada dinara, a biće razmatrane se samo prijave čija je vrednost investicije preko 200 hiljada dinara.

Pravo konkurisanja i način prijave

Pravo na da konkurišu imaju fizička lica i zemljoradničke zadruge upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Vojvodine i oni moraju biti u aktivnom statusu. Prijave sa potrebnom dokumentacijom zainteresovani treba da pošalju poštom na adresu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ili da dostave lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade.

Foto: bigstockphoto.com/Baloncici


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Hladnjače Sušare Oprema Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Pripremni objekti Bespovratna sredstva Voće Povrće Uljarice Sufinansiranje


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.