Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kokurs sekretarijata za poljoprivredu
  • 23.11.2016. 08:00

Sredstva za opremanje hladnjača i prerađivačkih pogona

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević potpisao je 14 ugovora kojima se dodeljuju finansijska sredstva za opremanje hladnjača, nabavku opreme za pogone za pakovanje, sušare, kao i bespovratan novac za opremanje pogona za preradu voća, povrća i grožđa.

  • 343
  • 35
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević potpisao je 14 ugovora, kojima se realizuje jesenji ciklus dva konkursa, namenjena prevashodno poljoprivrednicima sa registrovanim gazdinstvom i zemljoradničkim zadrugama.

Po jednom konkursu dodeljena su bespovratna sredstva za opremanje hladnjača, zatim za nabavku opreme za pripremu, pranje, sortiranje i pakovanje voća, grožđa i povrća, kao i za nabavku sušara industrijskog, začinskog i lekovitog bilja. Ukupna vrednost ovih investicija iznosi više od 42 miliona dinara, od čega je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obezbedio 14 miliona dinara.

Na osnovu drugog konkursa dodeljena su takođe bespovratna sredstva za novu opremu za sušenje, zamrzavanje, blanširanje i drugu vrstu obrade voća, grožđa i povrća u okviru malih proizvodnih kapaciteta, za takozvanu kućnu proizvodnju. Ukupna vrednost ovih investicija iznosi 6,5 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 2,7 miliona dinara.

Radojević predstavio nove mere podrške poljoprivrenicima za narednu godinu

Vuk Radojević sa poljoprivrednicima u Vladi APV

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je rekao, prilikom jučerašnjeg uručivanja ugovora korisnicma sredstava, da je za ovaj ciklus rebalansom pokrajinskog budžeta bilo obezbeđeno dodatnih 10 miliona dinara, koji su sada utrošeni. Prema njegovim rečima, novac su dobili svi poljoprivrednici koji su konkurisali do utroška planiranih sredstava za ovu namenu, a pri konkursu su imali validnu dokumentaciju.

Radojević je najavio da će i naredne godine u pokrajinskom budžetu biti planirana finansijska sredstva za ove mere, kojima se pruža podrška opremanju skladišnih i prerađivačkih kapaciteta i podstiču poljoprivrednici da se bave intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom koja, kroz preradu, obezbeđuje dodatu vrednost osnovnom poljoprivrednom proizvodu.

Poljoprivrednicima s kojima je potpisao ugovore, Radojević je predstavio i usklađene planirane mere podrške za narednu godinu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.


Tagovi

Konkurs Vuk Radojević Sekretar Hladnjače Sušare Oprema Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Poljoprivreda Pripremni objekti Bespovratna sredstva Voće Povrće Sufinansiranje


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.