Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs sekretarijata za poljoprivredu
  • 01.12.2016. 08:00

Za opremanje plastenika 20 miliona dinara

Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno gotovo 10 miliona dinara. Realizacijom tih investicija u Pokrajini će pod plastenicima biti još 47.981 metara kvadratnih.

  • 852
  • 102
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je juče 44 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru. Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 20 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta obezbeđeno gotovo 10 miliona dinara. Realizacijom tih investicija u Pokrajini će pod plastenicima biti još 47.981 kvadratnih metara.

U plastenike i opremu uloženo 51 milion dinara

Kako je ovom prilikom izjavio sekretar Radojević, u 2016. godini je u podizanje i opremanje plastenika uložen 51 milion dinara, a novac je dobilo 176 poljoprivrednika. To ulaganje je omogućilo da pod plastenicima bude 213.002 kvadratnih metara. "I u 2017. godini ćemo nastaviti sa podrškom za podizanje i opremanje plastenika jer je reč o meri koja doprinosi intenzivnijem načinu poljoprivredne proizvodnje", obećao je Radojević dodavši da u Vojvodini postoji tradicija bavljenja povrtarstvom.

On je podsetio da su pored podrške za podizanje i opremanje plastenika, našim poljoprivrednicima na raspolaganju i bespovratna sredstva za nabavku sistema za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara i njihovo opremanje. Radojević je takođe ponovio da su mere Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu usklađene sa konkursima Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, što registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini obezbeđuje punu i pravu podršku.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Konkurs Plastenici Oprema Pokrajinski sekretarijat Vojvodina Vuk Radojević Ugovori Finansiranje Povrtarstvo Povrtari


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.