Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti poljoprivrednika
  • 25.11.2015. 16:00

Ko je izdao paore?

I dok se paori u protestu pomeraju metar po metar ka Beogradu probijajući policijske blokade, ligaški traktori, uz pratnju snaga reda, stigli su pravo pred Skupštinu.

  • 7.684
  • 2.357
  • 0

Zar i ti sine, Brute? Odnosno Čanak. I dok se paori u protestu pomeraju metar po metar ka Beogradu probijajući policijske blokade, ligaški traktori, uz pratnju snaga reda, stigli su pravo pred skupštinu.

Prostora za dogovor još ima?

Nakon povratka sa protesta (a bio sam sa poljoprivrednicima iz Zmajeva koji su zaustavljeni na putu prema Sirigu), u redakciji me je čekalo iznenađenje. Elektronska pošta iz Ministarstva poljoprivrede. U saopštenju se između ostalog kaže da nema potrebe za radikalizacijom protesta i da još ima prostora za dogovor.

Sad mi tek ništa nije jasno?! Pa zar Nacrt nije prošao javnu raspravu, Vladu i postao Predlog. Dakle, čeka se samo njegovo usvajanje. U skupštini govore poslanici, a ne poljoprivrednici. Sve mi je postalo jasnije, dva sata kasnije. Pazi i rimuje se.

Pojedinici dobro nagrađeni

Najava LSV da će doći pred skupštinu. Kako kad policija blokira proteste?! Odgovor je - politika. Vladajuća SNS ne bira sredstva da osvoji vlast u Vojvodini. U poslednjih nekoliko meseci sve je izvesnije da su podršku našli u SVM-u i LSV-u. Da podsetim da predstavnik SVM-a u Pokrajisnkoj Vladi nije glasao za amandmane o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a da su ligaški traktori pred skupštinu došli u pratnji policije. I nisu tu sami. Pojedina "udruženja" koja su "pregovarala" i "dogovarala" sa ministarkom dobro su nagrađena. Dobro, možda ne baš udruženja već njihovi čelnici.

Dok ovo pišem na sajmu Etno hrane u Beogradu, ministarka SBB izjavljuje da joj uopšte nije jasno zašto poljoprivrednici protestuju?! Pa šta ona misli da se paori kopčaju na leđima?!

Dakle, još će proteći vode Dunavom dok ne vidimo šta će na kraju biti. Od povlačenja predloga, preko ne potpisivanja predsednika do ustavnog suda. I za kraj, narkoman nije umro od poslednje doze narkotika miksovanog sa šećerom, već od prve. S tim u vezi, da ne zaboravimo onog što reče "vidimo se u nekom novom filmu". Zbog njegove nesposobnosti se sve ovo i dešava.


Tagovi

Čanak Paori Protesti Beograd Traktori Politika Dogovori Ministarstvo poljoprivrede Vlada Pokrajinska vlada Zakon o zemljištu Policijske blokade Ligaški traktori SVM LSV Skupština


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."