Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U Banatu slatki dani
  • 15.10.2016. 11:00

12. festival meda

Na Festivalu učestvuju proizvođači meda i proizvoda od meda kao i izlagači opreme i pribora za pčelarenje iz svih krajeva Srbije.

Foto: Bigstockphoto/Malyugin
  • 182
  • 8
  • 0

U Zrenjaninu se od 14. do 16. oktobra održava Dvanaesti festival meda. Na Festivalu učestvuju proizvođači meda i proizvoda od meda kao i izlagači opreme i pribora za pčelarenje iz svih krajeva Srbije.

Festival je svečano otvorio zamenik gradonačelnika grada Zrenjanin Saša Santovac, koji je najavio da će Grad Zrenjanin uskoro objaviti konkurs za dodelu sredstava za pomoć ovdašnjim pčelarima.

Pet miliona za nabavku košnica i rojeva

On je rekao da Grad Zrenjanin tradicionalno pomaže u organizaciji ovog dogadjaja i poručio da će Grad Zrenjanin uskoro objaviti konkurs za dodelu sredstava za pomoć ovdašnjim pčelarima. Nakon razgovora sa pčelarima, ocenio je da ova godina nije za njih bila povoljna, jednako i kada je reč o kvalitetu i o ceni.

"Nadam se da će sledeća godina biti uspešnija i da će proizvodnja biti na mnogo višem nivou. Grad Zrenjanin će uložiti u pčelarsku proizvodnju. Agrarnim budžetom za 2016. godinu predviđeno je da se pet miliona dinara utroši za nabavku košnica i rojeva što će u narednom periodu biti objavljeno a pčelari će moći da se prijave za ova sredstva. Želja Grada je da pomogne pčelare kako bi se povećao broj košnica i na taj način podigne kvalitet proizvodnje", istakao je Saša Santovac i poželeo pčelarima uspešniju narednu godinu.

Santovac je istakao i da Zrenjaninci vole med i proizvode od meda i rado posećuju ovaj Festival. Ocenio je, iz razgovora s učesnicima Festivala, pčelarima, da ova godina nije bila povoljna za proizvodnju meda, jednako, i kada je reč o kvalitetu i o ceni.

Med nabavljati od poznatog proizvođača

Na otvaranju Festivala predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine, Stojan Anđelković poručio je svim ljubiteljima meda da se medom snabdevaju od jednog proizvođača u koga imaju poverenja.

Festival u Zrenjaninu se održava u organizaciji Pčelarskog društva "Milivoj Bugarski" u Zrenjaninu i Pčelarskog društva "AKAC" u Mužlji.

Izvor: Opština Zrenjanin

Foto: Bigstockphoto/Malyugin


Tagovi

Festival meda Zrenjanin Saša Santovac Med Proizvodi od mena


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.