Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pravi prirodni med
  • 26.09.2016. 18:00

Počela podela tegli sa oznakom SPOS-a

Ovih dana počela je podela 50.000 tegli za med sa specijalnom oznakom Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Foto: pixabay.com, PollyDot
  • 694
  • 82
  • 0

Za pčelare koji su se prijavili u prvom krugu, ovih dana je počela podela 50.000 tegli za med sa specijalnom oznakom SPOS-a. U nekim regionima je podela krenula na vreme, dok će u nekim kasniti nekoliko dana. Kako piše na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije, očekuje se da već u sredu (28. septembra) tegle budu dostupne u svih 12 distributivnih centara.

Ove tegle su već dostupne pčelarima u distributivnim centrima: Negotin, Požarevac, Niš, Surdulica i Sivac. U naredna tri dana, tegle će biti isporučene i u ostale distributivne centre: Šabac, Vranić, Veliku Lomnicu, Lučane, Požegu, Jarkovac i Jagodinu.

Tegle se mogu preuzeti samo uz dostavljenu potpunu dokumentaciju

U SPOS-u napominju da tegle mogu da podignu samo oni pčelari koji su ovoj organizaciji dostavili kompletnu dokumentaciju. Oni koji to nisu uradili, obavešteni su već o tome da treba da isprave dokumentaciju, odnosno da je dopune. Oni ne mogu da preuzmu tegle uprkos tome što su ih uplatili, dok ne dostave kompletnu dokumentaciju.

Pčelare koji su dostavili svu dokumentaciju shodno pravilima standarda DPP, na mestu preuzimanja sačekaće otpremnica i fiskalni račun. Preporuka je da najpre svi pčelari kontaktiraju svoje distributivne centre i dogovore se sa njima o vremenu preuzimanja ovih tegli. Oni koji su obavešteni da treba da dopune dokumentaciju, neka to ne čine, dok se dokumentacija ne nađe u SPOS-u, a za to će trebati nekoliko dana, dok stručna služba SPOS-a pripremi otpremnicu i fiskalni račun, odnosno dostavi ih distributivnom centru gde će ih pčelari preuzeti zajedno sa teglama. Sve podatke o daljem naručivanju tegli, pošto je rok produžen do 31. oktobra 2016. godine, možete pronaći na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Foto: pixabay.com, PollyDot


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

SPOS


Tagovi

Pčelarstvo Košnice Pčele Društvo SPOS Srbija Tegle Pčelari Med Distributivni centri Negotin Požarevac Niš Surdulica Sivac Šabac Vranić Velika Lomnica Lučani Požega Jarkovac Jagodina


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta