Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Registracija pčelarskih vozila
  • 13.11.2016. 12:00

Registracija starih pčelarskih vozila bez atesta

Agencija za bezebednost saobraćaja dogovorila je da SPOS napravi bazu vozila onih koje pčelari nisu registrovali iz razloga nemanja atesta. Baza ovakvih vozila je put ka prevazilaženju problema.

Foto: bigstockphoto.com/ROMB
  • 5.922
  • 487
  • 0

Radi rešavanja problema registracije pčelarskih vozila koja se trenutno ne mogu registrovati jer je kroz godine zaturen prvobitni atest vozila, u Agenciji za bezbednost saobraćaja dogovoreno je da Savez pčelarskih organizacija Srbije-SPOS, napravi bazu podataka o takvim vozilima, kako bi pred nadležnima, pčelari zajedno mogli uspešnije da se bore za registraciju takvih vozila.

Baza o broju takvih vozila pomogla bi da se konkretizuje problem i ukaže na hitnost njegovog rešavanja, iako se na to ukazuje godinama unazad, ali nadležni do sada nisu adekvatno reagovali. Sada se situacija značajno promenila.

Dostavite podatke o vozilu na vreme

Neophodno je da najkasnije do 15. decembra SPOS-u na mejl spos.kancelarija@gmail.com pčelari dostave podatak o broju i vrsti vozila koje ne mogu da registruju zbog gubljenja atesta. Osim osnovne informacije o posedovanju takvog vozila potrebno je da pčelari ušišu i podatke: ime i prezime vlasnika vozila, adresu, broj telefona, tip vozila, godinu prve registracije kao pčelarskog vozila ako se zna, kao i ostale podatke za koje pčelar smatra da su važni. Oni koji imaju vozilo, a ne mogu da ga registruju iz nekog drugog razloga mogu takođe da pošalju tražene podatke uz navođenje razloga o nemogućnosti registrovanja.

Atest i priključna vozila

Što se tiče priključnih vozila, atest nije neophodan za ona priključna vozila koja su prvi put registrovana pre kraja 2012. godine (preciznije, pre 12. februara 2013), što važi samo za vozila koja su bila dobila posebnu tablicu, ali ne i za vozila koja su ostala na takozvanoj trećoj tablici. To su vozila koja su poslednji put registrovana dok je još uvek postojala treća tablica, a nikad nisu dobila svoju sopstvenu tablicu po novim propisima, već su ostala zauvek neregistrovana. Za takva vozila, pčelari treba da se jave direktno tehničkom pregledu, a ne Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Foto: bigstockphoto.com/ROMB


Izvori

SPOS


Tagovi

Registracija pčelarskih vozila SPOS Agencija za bezbednost saobraćaja Priključna vozila


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!