Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inspekcija
  • 17.07.2015. 11:00

162 radnika u 30 hladnjača radi "na crno"

Inspekcijski nadzor subjekata čija je pretežna delatnost prerada voća i povrća i posjeduju hladnjače, pokazao je da su 162 lica u ukupno 30 kontrolisanih privrednih subjekata radilo "na crno".

Foto: depositphotos.com
  • 62
  • 2
  • 0

Pojačan inspekcijski nadzor 137 privrednih subjekta čija je pretežna delatnost prerada voća i povrća i poseduju hladnjače pokazao je da 162 lica u ukupno 30 kontrolisanih privrednih subjekata radilo "na crno".

Inspekcija je kontrolisala subjekte koji angažuju ukupno 2.931 lice, a utvrđeno je da 2.769 lica ima zaključene ugovore o radu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na teritoriji Podunavskog i Srednjobanatskog okruga, zatečeno je 38 radnika koji su radili "na crno", kod jednog poslodavca u Šumadijskom okrugu, od 16 zatečenih lica 15 je radilo "na crno", a kod jednog poslodavca u Pčinjskom okrugu, svih 13 radnika je radilo "na crno".

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa, inspektori su podneli devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca, u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu podneli su 21 zahtev.

Izdato je osam prekršajnih naloga za neposedovanje ugovora na mestu rada za koji je propisana novčana kazna u fiksnom iznosu od 50.000 i od 100.000 dinara.

Inspekcija rada je donela 36 rešenja zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa, 58 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i dva rešenja o zabrani rada na radnom mestu, i naložila poslodavcima zasnivanje radnog odnosa sa osobama koje su radile "na crno".

Inspekcija rada će i u predstojećem periodu organizovati pojačane nadzore kod poslodavaca čija je pretežna delatnost prerada voća i povrća i koji poseduju hladnjače.

Foto: depositphotos.com; VladimirNenezic


Izvori

Tanjug


Tagovi

Inspekcijski nadzor Prerada voća i povrća Hladnjače Šumadijski okrug Pčinjski okrug Nepravilnosti Rad na crno Srednjobanatski okrug

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta