Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Retrospektiva
  • 03.01.2017. 09:00

Agroklub u 2016. godini

Agroklub je prošloj godini zabeležio rast od 40% i razvoj novih servisa.

  • 932
  • 46
  • 0

Početak 2017. godine iskoristiću da se nakratko osvrnem na proteklu i na ono na šta sam direktno mogao uticati - promeniti ili poboljšati - Agroklub. Prethodna godina bila je planirana kao ekspanzijska i razvojna - i takva je i bila - zabeležili smo značajan rast dosega informacija i uticaja u sektoru agrara, a kreirali smo i neke nove i uzbudljive projekte.

Agroklub 2016. u brojkama

Pa evo i malo brojeva koji to opisuju; ukupno u 2016. ostvarili smo 8.4 miliona poseta od strane 4 miliona korisnika koji su otvorili više od 16 miliona stranica unutar svih servisa infomacionog sistema Agroklub, što je rast od cca 40%, ako vrednosti upoređujemo sa godinom pre.

Ako gledamo geografsku strukturu tih istih poseta, najviše nas čitaju poljoprivrednici iz Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ostali posetioci su uglavnom stigli iz ostalih zemalja našeg okruženja, zajedno oko 8,5%.

Vidljiv je nastavak trenda rasta poseta s mobilnih uređaja i tableta, čiji je udeo u ukupnom broju na godišnjem nivou veći od 45%, dok je pre dve godine bio ispod 20%. Očito i poljoprivredni sektor prati savremene trendove komuniciranja, a operateri se šire i u ruralnim prostorima sa svojim uslugama i uređajima, nakon što je došlo do zasićenja u urbanim sredinama.

U prošloj godini dosegli smo i brojku od 15.000 registrovanih korisnika, na šta smo posebno ponosni. Hvala vam na tome! Na portalu smo objavili više od 7.000 tekstova, a kroz poljoprivredni oglasnik dodato je više od 6.000 novih oglasa, što privatnih, što pravnih osoba. Trgovalo se najviše mehanizacijom, zemljištima, stokom i sadnim materijalom.

Pogled na analizu naše aktivnosti na društvenim mrežama pokazuje da smo sa krajem godine okupili ukupno više od 72.000 followera, pri čemu dominiraju Facebook, Instagram i Twitter. Raduje nas svaki vaš lajk, share i komentar na istim servisima, a sa sektorom komuniciramo i putem Google+ i LinkedIN servisa od kojih još više očekujemo u budućnosti.

Sve navedeno rezultat je rada više od 10 zaposlenih na projektu i 60+ spoljnih saradnika (novinara), koji svakodnevno vredno traže i obrađuju informacije, kako bi proizvođači hrane bili kvalitetno informisani ili koristili savremene web alate. Bez njih svega ovoga ne bi bilo i zato im i se ovim putem zahvaljujem!

Novi projekat u portfoliju Agroklub-a

U prošloj godini pokrenuli smo naš novi projekat www.aweb.rs koji je izazvao veliko zanimanje među onima koji imaju dobar proizvod i ambiciju, a do sada nisu bili prisutni na internet sceni. Realizovali smo i dva velika i uspešna pilot projekta u kojima je aWEB bio osnovna aktivnosti, što nas posebno raduje, jer je i usluga prepoznata i izvan okvira realnog sektora.

eGAP je dobio brojne nove korisnike, a doživeo je i značajnije nadogradnje.

U svakom slučaju, pamtiću godinu po dobrom, a iz lošijih trenutaka pokušati izvući pouke. Verujem da rad, pozitivan stav i fokusiranost na bolje sutra mogu učiniti željene pomake na ličnom planu, a potom i na društvu u celini.

Planovi za 2017.

I u godine ispred nas gledam baš na taj način. Naša ambicija u 2017. godini nije ništa manja nego do sada, naprotiv. Nastavljamo sa razvojem i rastom projekta, a glavna vest je da pripremamo četvrtu verziju sisitema Agroklub, od koje svi puno očekujemo. U nju ćemo ugraditi sva naša znanja, puno energije, ideja i vremena, s ciljem da ponudimo još bolju informaciju i nivo usluge u narednom razdoblju.

Neću vam danas previše otkrivati, ali sigurno mogu reći da će dizajn biti funkcionalniji, savremeniji i više prilagođen upravo gore navedenim uređajima nove generacije. Biće i nekih novih tema i alata o kojima više drugom prilikom.

I za početak godine i kraj ovog teksta želim vam plodnu, srećnu i uspešnu 2017. godinu. Verujem godinu većeg opšteg zadovoljstva.

SN2017


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)