Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan Dunava
  • 27.06.2015. 09:30

Centralna proslava Dana Dunava

Centralna proslava održava se u subotu, 27. juna od 10 do 13 časova na Zemunskom keju.

Foto: bizlife.rs
  • 67
  • 2
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Republička direkcija za vode, kao i prethodnih godina, i ove godine organizuje manifestaciju Dan Dunava u partnerstvu sa Sosa Sola sistemom i u saradnji sa svim zainteresovanim stranama, kako bismo što više proširili shvatanje značaja uloge svakog građanina Srbije u očuvanju neprocenjivog prirodnog resursa - reke Dunav.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na centralnoj proslavi Dana Dunava 2015 koja će se održati u subotu, 27. juna 2015. godine, od 10 do 13 časova, na Zemunskom keju.

Dan Dunava ustanovila je 2004. godine Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav i od tada se slavi u zemljama dunavskog regiona.

Na platou kod restorana Venecija biće postavljena instalacija "Dunavu ljubav", a na radionicama koje će organizovati brojni partneri projekta, deca će, kroz edukaciju o značaju reka i načinima njihovog održivog korišćenja i dugoročnog očuvanja, osvajati stikere kojima će ulepšavati i bogatiti postavljenu instalaciju, učeći na taj način da svojim akcijama mogu doprineti lepšem prirodnom okruženju. Pored toga, pripremljen je i zanimljiv program u saradnji sa glumcima pozorišta Boško Buha, koji će izvesti svoju predstavu za decu. Takođe, biće dodeljene nagrade pobednicima nacionalnog takmičenja "Dunavski umetnik" (Danube Master Art), koje organizuje Ministartsvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Republička direkcija za vode u saradnji sa udruženjem Mladih istraživača Srbije.

U prethodnom periodu, svim osnovnim školama u Srbiji dostavljene su Dunavske kutije, koje služe kao koristan alat nastavnicima za buđenje svesti kod dece o značaju očuvanja Dunava i njegovog prirodnog okruženja.

Takođe, u okviru proslave Dana Dunava 2015, u periodu od 13. do 22. jula 2015. godine, biće organizovan osmi po redu studentski eko kamp Sačuvajmo Dunav na Velikom ratnom ostrvu, koji je osmišljen tako da se studenti kroz predavanja i praktičan rad upoznaju sa različitim aspektima životne sredine.

Foto: bizlife.rs


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Dan Dunava Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Centralna proslava Dunavski umetnik Boško Buha Studenski eko kamp Sačuvajmo Dunav