Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priznanja za poseban doprinos
  • 19.12.2015. 08:00

Dodeljena posebna priznanja autorima

Nagrađeni autori, vođeni svojim iskustvom, marljivošću i predanošću poslu te novinarskom znatiželjom, donose uvek aktuelne vesti iz poljoprivrednog sveta.

  • 138
  • 9
  • 0

Informacioni sistem Agroklub juče je u Osijeku po prvi put dodelio priznanja za poseban doprinos projektu koji od ove godine deluje u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Na usluzi poljoprivrednim proizvođačima od osnivanja 2008. godine do danas predano rade brojni novinari, agronomi, urednici, programeri i ekonomisti. Agroklub kontinuirano raste iz godine u godinu i sadržajno i po broju servisa i usluga , ali i po broju korisnika informacija i usluga.

Zasluga je to 13 zaposlenih, kao i brojnih spoljnih saradnika koji svojim angažmanom i entuzijazmom vredno služe proizvođačima hrane. Ovom prilikom izdvojeni su najzaslužniji od njih. Oni su često donosili promene u sektoru, inicirali pozitivne pomake, ukazivali na primere pozitivne prakse te bili ponosni deo projekta.

3 države i 3 laureata

Uredništvo portala ovom je prilikom odlučilo da iskaze posebnu zahvalnost spoljnim saradnicima za svaku državu u kojoj deluje Agroklub. I tako je ovogodišnje priznanje za doprinos razvoju internet projekta na tržištu Hrvatske uručeno Damiru Rukovanjskom (Osijek), za doprinos na području Bosne i Hercegovine priznanje je dobio Adi Pašalić (Visoko), dok je priznanje za doprinos na području Srbije dobio Đorđe Simović (Novi Sad).

Rukovanjski je diplomirani agronom, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND - a s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Pašalić je magistar Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odseku Tehnologija uzgoja životinja s posebnim interesovanjem za teme iz oblasti uzgojno selekcionog rada i farmerskog poslovanja. Dugogodišnji agrarni novinar i diplomirani inženjer voćarstva i vinogradarstva, Simović, piše za nekoliko štampanih i elektronskih medija u regionu. Dobitnik je više nagrada za agrarno novinarstvo tako da s ovim priznanjem ujedno i nastavlja pozitivan niz.

"Nagrađeni autori vođeni svojim iskustvom, predanošću poslu te novinarskom radoznalošću, donose uvek aktuelne vesti iz poljoprivrednog sveta. Takođe, svojim su aktivnostima podsticali održivi razvoj ruralnog prostora, ukazivali na nužne društvene promene te višekratno nesebično pomogali u promovisanju rada i inicijativa informacionog sistema Agroklub", naglasio je prilikom dodele priznanja Vedran Stapić, suvlasnik Agrokluba.

Namera dodele specijalnih priznanja je zahvalnost autorima, ali i dodatni podsticaj za sve saradnike ovog sistema. Organizatori očekuju da u budućnosti ovaj događaj preraste u tradiciju.


Tagovi

Poljoprivreda Osijek Damir Rukovanjski Agroklub Priznanja za poseban doprinos Đorđe Simović Adi Pašalić


Autorka

Martina Gavran

Više [+]

Martina sprovodi promotivne aktivnosti i projekte SLinka i Agrokluba kroz marketing i segment komunikacije s javnošću. Diplomirani je kulturolog, trenutno pohađa master studije Medijske kulture.