Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć poljoprivrednicima
  • 30.07.2015. 17:00

EU produžava pomoć ugroženim poljoprivrednicima

Važenje paketa pomoći evropskim poljoprivrednicima koji su pogođeni ruskim sankcijama, biće produžen do naredne godine.

  • 77
  • 3
  • 0

Zvaničnici Evropske unije su saopštili da će do naredne godine produžiti važenje paketa pomoći za evropske poljoprivrednike koji su pogođeni ruskim sankcijama.

U saopštenju Evropske komisije se navodi da se u ovom trenutku finalizuju detalji paketa podsticaja poljoprivrednicima, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin prošlog meseca produžio zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja za još godinu dana, prenosi agencija Frans pres.

"S obzirom na produženje zabrane, na nama je da osiguramo bezbednost za proizvođače koji se i dalje suočavaju sa poteškoćama zbog pomenutog embarga", navodi se u saopštenju evropskog komesara za poljoprivredu i ruralni razvoj, Fila Hogana.

Komisija je istakla da bi već sledeće nedelje mogla obnoviti pomoć proizvođačima voća i povrća do juna naredne godine, dodajući da je ovaj program do sada koštao 155 miliona evra. Nove olakšice za mlekarski sektor će važiti od oktobra, kada se završava aktuelni program podsticaja, i biće na snazi do februara 2016. godine, navodi se u saopštenju Komisije.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Pomoć poljoprivrednicima Mlekarski sektor Fil Hogan Uvoz hrane Podsticaji Rusija Embargo Vladimir Putin Poljoprivredici Ruske sankcije Paket pomoći

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]