Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poreska uprava
  • 04.02.2017. 17:30

Janković zabrinut zbog naplate duga za doprinos

Najava da će se početi sa naplatom duga poljoprivrednika za doprinose i socijalno osiguranje, koji iznosi 90,8 milijardi dinara, zabrinula je zaštitnika građana Sašu Jankovića.

Foto: stevepb / Pixabay
  • 2.456
  • 332
  • 0

Najava da će se početi sa naplatom duga poljoprivrednika za doprinose i socijalno osiguranje, koji iznosi 90,8 milijardi dinara, zabrinula je zaštitnika građana Sašu Jankovića. On je apelovao na nadležne da razmotre položaj poljoprivrednika, nejednakosti među njima, kao i podatak da sa sela odlaze mladi, a da ostaju stari, koji imaju male penzije.

"Tim ljudima će radi duga biti prodavana imovina i tako će biti u još goroj situaciji, a obaveze će morati da nastave da plaćaju. Zato je moja dužnost da javno postavim pitanje pravičnosti, pravilnosti i odmerenosti zakonskih rešenja, odnosno poštovanja ustavnog načela socijalne pravde", navodi se u Jankovićevom saopštenju.

Opomene se već šalju

Dodaje se da je Poreska uprava počela da šalje opomene o iznosu poreza i da bi zbog toga mnogi dužnici mogli da ostanu bez njiva. Osnovu ovih mera čini zakonsko rešenja prema kome "svaki vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, bez obzira na veličinu poseda, mora da plati istu osnovicu za penziono i zdravstveno osiguranje od oko 96.000 dinara godišnje".

"Na tu nepravdu su upozoravali poljoprivrednici u obraćanju Vladi pre dve godine, najavljena je čak i promena propisa Zakona u PIO fondu, ali pomaka nema", zakljućuje Janković.

Izvor: Ombudsman

Foto: stevepb / Pixabay


Tagovi

Dug Opomena Socijalno osiguranje Doprinosi Saša Janković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.