Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede u Kazahstanu
  • 17.11.2016. 12:00

Ministar najavio mere za očuvanje sela

Resorno ministarstvo će za dvadesetak dana predstaviti mere za stimulisanje poljoprivredne proizvodnje i razvoj novih gazdinstava u devastiranim područjima Srbije, kako bi se sprečilo nestajanje sela.

Foto: bigstock.com/ollirg
  • 425
  • 82
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović istakao je juče, na kraju posete Kazahstanu, da je poljoprivreda bila u fokusu razgovora delegacija naše zemlje.

Kazahstan i Srbija zajednički na trećim tržištima

Kako se prenosi u saopštenju Vlada Republike Srbije, ministru poljoprivrede i potpredsedniku Vlade Kazahstana upućena je molba da pomogne Srbiji u uklanjanju barijera prema Kini za određene poljoprivredne proizvode. Prilikom susreta dogovorena je i skorašnja poseta ministra poljoprivrede Kazahstana koja će imao za cilj da se ministru predstave iskustva Srbije u oblasti agrara.

Prilikom susreta u Astani razgovaralao se i o zajedničkim nastupima na trećim tržštima, posebno na trištu Kine.

Mere za razvoj u devastiranim područjima

Ministar Branislav Nedimović najavio je da će resorno ministartstvo za dvadesetak dana predstaviti mere za stimulisanje poljoprivredne proizvodnje i razvoj novih gazdinstava u devastiranim područjima Srbije. Mere za razvoj u devastiranim područjima imaće za cilj da spreče nestanak sela.

Po procenama Srpske akademije nauka i umetnosti, kako je naveo ministar Nedimović, desetina sela će nestati u narednom periodu, jer u svakom četvrtom selu živi manje od 100 stanovnika. Rešavanje problema izumiranja sela zahteva multidisciplinarni pristup kako bi se napravila šira akcija. Ovaj promeblem ne može da se prevaziđe samo u okviru poljoprivrede.

Foto: bigstock.com/ollirg


Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Ministarstvo poljopirvrede Branislav Nedimović Kazahstan Srbija Treća tržišta Mere razvoja


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.