Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neverme u Sremu
  • 29.06.2016. 15:00

Obećana pomoć poljoprivrednicima u Klenku

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić obećao i da će se lokalna samouprava potruditi da ublaži nastalu štetu, ali da, nažalost, oko samih useva neće biti mnogo zarade za poljoprivrednike.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com
  • 125
  • 5
  • 0

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić, zajedno sa meštanima Klenka, obišao je oštećene parcele i obećao da će se lokalna samouprava potruditi da pomogne poljoprivrednicima, prenosi portal sremskevesti.rs.

U olujnom nevremenu koje je protutnjalo kroz sela te sremske opštine pričinjena je ogromna materijalna šteta koja iznosi verovatno nekoliko stotina hiljada evra. Uništeno je preko 300 ha zasada lubenica, pšenice, parike, žita, ječma i drugih biljaka, a šteta je gotovo svuda stoprocentna.

"Usevi jako loše izgledaju i moramo naći način da pomognemo poljoprivrednicima koji su uložili sve što su imali, a mnogi su se i zaduživali. Odvojićemo iz tekuće budžetske rezerve jedan deo sredstava, ali ćemo tražiti pomoć i od Pokrajinskog sekratarijata za poljoprivredu i Ministarstva poljoprivrede, jer je šteta, ponavljam, izuzetno velika", rekao je predsednik Mančić i najavio i formiranje Komisije za procenu štete.

Mančić je istakao i da će se lokalna samouprava potruditi da ublaži nastalu štetu, ali da, nažalost, oko samih useva neće biti mnogo zarade za poljoprivrednike. On je podsetio na to da su protivgradni strelci ispalili rakete i u Klenku, kao i iz Šapca, Vitojevaca i Platičeva, ali da ih je jučerašnje nevreme nadjačalo, te da se više ništa nije moglo učiniti.

Izvor: sremskevesti.rs

Foto: simazoran/bigstockphoto.com


Tagovi

Klenak Ruma Nevreme Oluja Uništeni usevi Grad Vetar Predsednik opštine Slađan Mančić