Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vlada Srbije
  • 03.07.2015. 11:30

Odložen protest poljoprivrednika Srema i Mačve

Nakon razgovora u Vladi, poljoprivrednici koji su zbog nezadovoljstva radom Vlade za danas najavili protest, odučili su da ga odlože.

Foto: depsitphotos.com
  • 253
  • 106
  • 0

Poljoprivrednici su u Vladi razgovarali sa predstavnicima kabineta premijera Aleksandra Vučića, ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežanom Bogosavljević Bošković i saradnicima. Prema rečima predsednika Unije poljoprivrednika, koja je i inicirala održavanje protesta, Zlatana Đurića, na sastanku se razgovaralo o svih 12 tačaka koje su poljoprivrednici naveli kao probleme. Odluka o odlaganju protesta donesena je nakon petočasovnog sastanka.

Razrešenje najvećeg problema

Do sada se uspelo razrešiti najveći problem. Reč je, naravno, o problemu nedostatka novca za isplatu biljne proizvodnje prema Zakonu o podsticajima, jer je u agrarnom budžetu za ovu namenu odvojeno i isplaćeno 2,7 milijardi dinara. Đurić je u svojoj izjavi posle sastanka istakao da premijer Vučić ovaj podatak juče nije znao. On je, na Narodnoj skupštini na kojoj se raspravljalo o problemu poljoprivrede, rekao da se redovno isplaćuju obaveze poljoprivrednicima - nedostaje 11 milijardi dinara, pa ispada da resorno ministarstvo i Vlada nemaju iste informacije što je nedopustivo, smatraju u Uniji poljoprivrednika.

Razgovori bi trebalo da se nastave već danas u državnoj administraciji, dok se u ponedeljak očekuje i rasprava o veoma važnom pitanju Pravilnika za meso, med i mleko.

Saglasni oko većine predloženih mera

Predsednik Unije je potvrdio kako su se na sastanku saglasili sa većinom predloženih mera i predlogom da se za konačna rešenja ostavi nekoliko dana. Izrazio je i zabrinutost za opstanak obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, ali i dodao: "U narednih 10 dana od državnih organa očekujemo da se maksimalno angažuju u rešavanju navedenih zahteva i da konačno donesemo rešenja u interesu poljoprivrednika i Srpske poljopprivrede. Zahtev za smenom ministarke poljoprivrede i pojedinaca iz tog resora i dalje stoji i očekuje se da će Vlada Republike Srbije o tome uskoro odlučiti".

Foto: depsitphotos.com; werve


Tagovi

Protest poljoprivrednika Nedostatak novca Isplata biljne proizvodnje Aleksandar Vučić Snežana Bogosavljević Bošković Zlatan Đurić Državni organi Odlaganje protesta Pravilnici Meso Med Mleko

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta