Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekonomske sankcije
  • 07.08.2015. 16:40

Opao uvoz voća i povrća u Rusiju!

Zaključuje se da su nedobronamerni evropski dobavljači obustavili prevoz svojih proizvoda

Foto: depositphotos.com/zlikovec
  • 70
  • 2
  • 0

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) uočila je danas oštar pad obima uvoza biljnih proizvoda u Rusiju, i to sa 170 teretnih vozila dnevno, koliko je bilo prethodnih dana, na oko 70 kamiona, saopštila je služba.

"Ako je do 6. avgusta na graničnom prelazu sa Belorusijom Krasnaja gorka, u Smolenskoj oblasti, dnevno prolazilo do 170 kamiona, danas taj broj nije veći od 70. Pri tome, većina njih dostavlja robu beloruskog porekla. Samo mali deo, ne više od 20 teretnih vozila, pripadaju izvoznicima iz drugih zemalja", navodi Roseljhoznadzor, a prenosi Tas.

Služba zaključuje da su nedobronamerni evropski dobavljači obustavili prevoz svojih proizvoda kojima su kršili uzvratne mere Rusije na ekonomske sankcije zapada.

Očigledno, razlog za to je činjenica da je 6. avgusta uništeno 70 tona zabranjenog voća i povrća. Takođe, kako se dodaje, treba napomenuti da ranije primenjivana mera Roseljhoznadzora vraćanja zaplenjene robe čiji je uvoz zabranjen, nije davala željeni efekat.

Dovoljno je reći da je u uslovima ekonomskih sankcija u protekloj godini, samo na graničnom prelazu Krasnaja gorka evropskim izvoznicima vraćeno oko 500 teretnih vozila, navodi se u saopštenju.

Prema Roseljhoznadzoru, slična situacija je i na prelazu Krasnij kamen u Brjanskoj oblasti. Iz istih razloga tamo je promet teretnih vozila koji prevoze biljne prozvode danas smanje pet puta u odnosu na prethodne dane.

Foto: depositphotos.com/zlikovec


Izvori

Tanjug


Tagovi

Rusija Uvoz biljnih proizvoda Ekonomske sankcije Evropski dobavljači

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer