Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija ministara poljoprivrede
  • 25.01.2017. 08:15

Poljoprivreda i voda - ključ za situ planetu

"Poljoprivreda i voda - ključ osiguranja dovoljnih količina hrane u svetu" bila je tema devete Konferencije ministara poljoprivrede u Berlinu.

Foto: GFFA Berlin
  • 691
  • 33
  • 0

"Poljoprivreda i voda - ključ osiguranja dovoljnih količina hrane u svetu" bila je tema devete Konferencije ministara poljoprivrede u Berlinu, gde se okupilo više od 80 ministara iz celog sveta. Doneto je nekoliko veoma važnih zaključaka.

Efikasna upotreba vode

Prvenstveno su se složili da je veoma važno odgovorno upravljati vodama i doprineti očuvanju njenog kvaliteta. Za poljoprivrednike je od velikog značaja da im se omogući adekvatan pristup vodi, kako se ne bi ugrožavala njena prirodna baza. Ujedno je potrebno raditi i na istraživanju novih tehnologija, kako bi se povećala efikasnost upotrebe vode u poljoprivredi.

Učešće svih subjekata u dostizanju cilja

Govorilo se i o obrazovanju, treninzima i programima koji će omogućiti da se ostvare ovi ciljevi. Na konferenciji je rečeno i da bi međunarodna zajednica i relevatne organizacije kao što su FAO, OECD i Svetska banka trebalo da pojačaju razmenu iskustava i informacija o ovoj temi. Zaključeno je da je potreban veći politički uticaj, kao u učestvovanje lokalnih i regionalnih interesnih grupa.

Foto: GFFA Berlin


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.