Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć poljoprivrednicima
  • 17.07.2015. 15:45

Pomoć poplavljenim poljoprivrednim gazdinstvima

Ovog meseca FAO i EU počinju sa drugim krugom pomoći malim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama.

Foto: depositphotos.com
  • 93
  • 4
  • 0

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska unija počinju ovog meseca sa drugim krugom pomoći malim poljoprivrednim gazdinstvima pogođenim poplavama.

Prijavljeno više od 7.000 gazdinstava

Za pomoć se prijavilo više od sedam hiljada porodičnih gazdinstava koja se bave poljoprivrednom i koja nisu prethodno dobili pomoć od EU, saopštava FAO. Drugi krug pomoći će obuhvatiti 23 opštine koje su učestvovale u prvom krugu ali i novih šest opština - Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Ljigu, Lučanima, Petrovcu na Mlavi i u Smederevu.

Pomoć onima koji je nisu dobili u prvom krugu

Sa obzirom na to da je prvi krug pomoći poljoprivrednim proizvođačima skoro završen, sa preostalim sredstvima Evropske unije, FAO nastavlja da pomaže domaćinstvima koja nisu bila prijavljena u prvom krugu kao i poljoprivrednicima u novih šest opština i gradova u centralnoj Srbiji: "Dobro je videti male poljoprivrednike kako obnavljaju svoju proizvodnju, zahvaljujući pomoći EU i FAO", rekao je nacionalni menadžer projekta FAO u Srbiji, Aleksandar Mentov i dodao da je podjednako važno pripremiti sektor poljoprivrede da se izbori i sa budućim prirodnim katastrofama.

Evropska unija je u Srbiji, u saradnji sa Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), pokrenula program direktne pomoći malim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima vredan osam miliona evra, a u okviru fonda od trideset miliona koliko je EU ukupno izdvojila za obnovu od poplava u Srbiji.

Foto: depositphotos.com; simazoran


Izvori

Tanjug


Tagovi

FAO Aleksandar Mentov Poljoprivredna gazdinstva Poplavljeni poljoprivrednici Pomoć Prirodne katastrofe Obnova proizvodnje