Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rusko tržište
  • 05.06.2016. 10:00

Rusija: u voću i povrću iz Srbije previše pesticida

Deset odsto kontrolisanog uvoznog voća i povrća uvezenog u Rusiju sadrži nedozvoljene količine pesticida i nitrata, i da su poreklom iz Srbije i Moldavije.

  • 128
  • 5
  • 0

Ruska poljoprivredna inspekcija Rosseljhoznadzor otkrila je da deset odsto kontrolisanog uvoznog voća i povrća uvezenog u Rusiju sadrži nedozvoljene količine pesticida i nitrata, i da su poreklom iz Srbije i Moldavije.

Uprava Rosseljhoznadzora za Moskvu, Moskovsku i Tuljsku oblast saopštila je da je to rezultat majskih provera 1.068 obrazaca uvezenog voća i povrća.

Najveća nedozvoljena količina pesticida pronađena je u isporukama jabuka iz Srbije i Moldavije u količini od 435,7 tona. Najveća nedozvoljena količina nitrata pronađena je u jagodama iz Srbije i Moldavije, ukupno 83,2 tone. Navodi se da će Rosseljhoznadzor doneti konkretne mere na osnovu rezultata analize.

Foto:bigstockphotos.com;hansenn


Izvori

beta.rs


Tagovi

Inspekcija Rusija Uvoz Pesticidi Nitrati Voće Povrće

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]