Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdravlje iz zemlje
  • 07.10.2016. 18:00

Sadite, zaprljajte ruke zemljom i budite - zdraviji!

Istraživanja su pokazala da bakterija Mycobacterium vaccae koja živi u zemlji ublažava simptome astme i bori se s tuberkulozom, a također smanjuje stres i djeluje protuupalno!

Foto: Bigstockphoto/herjua
  • 2.283
  • 109
  • 0

Bilo da se bavite povrtarstvom, ratarstvom ili pak tražite zakopano blago, sve dok su vam ruke uprljane zemljom, činite sjajnu stvar za svoje zdravlje!

Možda zvuči iznenađujuće, ali ispada da je bakterija Mycobacterium vaccae - nepatogena bakterija zemljiša koju ljudi unose u organizam probavnim putem ili udisanjem prilikom boravka u prirodi, stari prijatelj i zaštitnik zdravlja ljudi. Istraživanja su, naime, pokazala da navedena bakterija ublažava simptome astme i bori se s tuberkulozom, a također smanjuje stres i djeluje protivupalno, piše mensfitness.

Prema istraživanju američke nacionalne zdravstvene akademije (National Academy of Sciences), kako biste bili zdraviji, sve što treba da uradite je da unesete prijateljsku bakteriju u svoj organizam. Stoga uzmite alat u ruke i kopajte, sejte, sadite i ostvarite višestruku dobit.

Dodatno, možete se priključiti i japanskom trendu "šumskog kupanja". Okružite se prizorima, zvucima i mirisima prirode kako biste ostali dobrog zdravlja, ali i zdravog razuma.

Foto: Bigstockphoto/herjua


Tagovi

Zaštitnik zdravlja


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta