Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaplena votke
  • 27.09.2016. 18:00

Zaplenjeno 58 tona lažno označene votke

Votka s lažnim akciznim markicama vredna je 22 miliona rubalja odnosno što bi prevedeno u našu valutu iznosilo oko 37.670.600 dinara!

Foto: Bigstockphoto/Aleksei Smolensky
  • 179
  • 8
  • 0

Gotovo 58 tona votke s lažnim akciznim markicama vrednosti veće od 22 miliona rubalja (37.670.600 dinara), zaplenila je policija u regiji Čita Ingoda, u Rusiji. Votka je pronađena u skladištu, a na flašama različitih vrsta votke bile su zalepljene lažne markice. Vlasnik zaplenjene votke priznao je da je znao da je votka ilegalna, ali da je ipak planirao da je proda, piše portal latestnewsresource.

To nije prva takva zaplena ove godine u Rusiji. Naime, 15. jula u Smolensku je uhapšen vlasnik podzemne fabrike alkoholnih pića. U hangaru su pronašli tri automatske linije za punjenje, više od pola miliona flaša punjenih lažnom votkom različitih vrsta i preko pola miliona lažnih federativnih markica koje su lepili na proizvod, 35.000 litara tečnog alkohola spremnog za točenje u boce, kao i 22.000 litara etanola.

Rusko ministarstvo finansija je 30. avgusta ponudilo povećanje minimalne maloprodajne cene votke sa 190 na 197 rubalja za pola litre. Očekuje se da će veleprodajne cene rasti sa 165 na 177 rubalja, a nabavna cena sa 174 na 180. Razlog za povećanje pravdaju povećanim troškovima proizvodnje. Inače, minimalna maloprodajna cena votke povećana je i 13. juna za 5 rubalja, pa je tako došla na vrednost 190 rubalja za pola litre.

Foto: Bigstockphoto/Aleksei Smolensky


Tagovi

Votka Rusija Zaplena Krijumčarenje Akcize Policija


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!