Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Timac Agro Balkans
  • 24.10.2016. 11:00
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Futog, Novi Sad

Kako proizvesti kvalitetan kupus?

Kompanije Timac Agro Balkans, Agroarm, Belchim Crop Protection i Alprom, održali su Dan polja kupusa u subotu, 22. oktobra, u dvorištu Poljoprivredne škole u Futogu. Predstavljeni su rezultati ogleda, rađenog na imanju Poljoprivredne škole, novi hibridi kupusa, sredstva za zaštitu bilja i novi trendovi i dostignuća u ishrani povrtarskih kultura.

  • 5.334
  • 271
  • 0

Kompanije Timac Agro Balkans, Agroarm, Belchim Crop Protection i Alprom, održali su Dan polja kupusa u subotu, 22. oktobra, u dvorištu Poljoprivredne škole u Futogu.

Predstavljeni su rezultati ogleda, rađenog na imanju Poljoprivredne škole, novi hibridi kupusa, sredstva za zaštitu bilja i novi trendovi i dostignuća u ishrani povrtarskih kultura. Veliki broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača na jednom mestu je mogao da se upozna sa kompletnim procesom proizvodnje ove povrtarske kulture.

Zajedničkom saradnjom do odličnih rezultata

Da se izuzetni rezultati mogu postići udruživanjem i saradnjom pokazuje nam ogledno polje kupusa, koje je odličan primer dobre prakse. Naime, kompanija Agroarm je ustupila seme izuzetnih hibrida kupusa, Belchim Crop Protection je poseban akcenat stavio na zaštitu useva i Timac Agro koji je obezbedio adekvatnu prihranu i đubrenje.

Ranko Njegovan ispred Agroarma upoznao je prisutne sa pet hibrida kupusa, različite vegetacije od kojih su dva već komercijalna. Predstavljeni su hibridi i za prolećnu i jesenju proizvodnju, karakteristike gušćeg sklopa sejanja useva.

Ispod teksta pogledajte galeriju sa Dana polja kupusa u Futogu i deo atmosfere

Iz Timac Agro Balkans su naglasili prednosti poznavanja sastava zemljišta, preduseva, karakteristika kulture koja se seje kako bi se uradila pravilna ishrana koja će doneti dobar i kvalitetan rod. Timac Agro kompleksno mineralno đubrivo Eurofertil 67 NPK N-Process sa 2 MgO i 18 SO3 biljci daje sva potrebna hraniva i mikroelemente. Takođe bi trebalo napraviti razliku da su neka đubriva za predsetvenu pripremu, a neka za prihranu.

Deo palete proizvoda Timac Agro Balkans

"Danas smo na Danu kupusa, predstavili nove hibride, hemiju i Timacova đubriva. Novinu u proizvodnji kupusa uvodimo kroz Timacovo đubrivo koje će biti jedno za sve, da dodamo sve mikroelemente koji su potrebni za proizvodnju kupusa, azot, kalijum, sumpor, kalcijum. Na taj način ćemo pokazati da postoje đubriva koja mogu u jednom prohodu da zadovolje sve potrebe hraniva za jednu kulturu", rekao nam je Josip Bereš, predstavnik Timac Agro Balkans.

Kada su u pitanju folijarna đubriva naglašeno je da je Fertiactyl starter nezmenjiv za brzo ukorenjavanje, dobar je kod rasada kupusa, zbog mogućnosti bržeg razvijanja korena. Široka je paleta Timacovih đubriva namenjena dodatku određenih mikroelemenata u biljkama, bilo da se radi o nedostatku bora, kalcijuma, kalijuma ili azota. Iz Belchima su predstavili paletu zaštitnih sredstava za kupusnjače u početnim fazama rasada, rasađivanje useva i suzbijanja štetočina u kupusu.

Kompanija Timac Agro Balkans već 10 godina u Srbiji

Kompanija Timac Agro Balkans osnovana je 2006. godine, sa sedištem u Novom Sadu, kao jedna od preko 40 kćerki firmi Roullier grupe, koja postoji od 1959. godine. Glavne oblasti delovanja su: ishrana biljaka, popravka osobina zemljišta i poboljšanje efikasnosti iskorišćenja đubriva. Čvrsta đubriva i oplemenjivači zemljišta, koji su u ponudi, proizvode se u Austriji, dok se tečna i vodotopiva đubriva proizvode u Francuskoj i Španiji.


Povezana biljna vrsta

Kupus

Kupus

Engleski naziv: Cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.

Kupus je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice (Brassicaceae) koja razvija veliki pupoljak nastao savijanjem lišća. Prve godine stvara vegetativne organe, a druge cvetno stablo... Više [+]

Foto prilog


Tagovi

Timac Agro Balkans Agroarm Belchim Crop Protection Alprom Poljoprivredna škola Futog Ranko Njegovan Josip Bereš Eurofertil 67 Fertiactyl starter Roullier grupa Kupus Mineralna đubriva Folijarna đubriva


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner