Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prehrambena industrija

Prehrambena industrija @ Oglasnik

Prehrambena industrija @ KLUB

U Beogradu će od 22. do 24. aprila biti održane Generalna skupština Evropskog udruženja za unapređenje znanja u industriji mleka - – Association for European Dairy Industry Learning (AEDIL) i radionice u okviru Erasmus+ projekta “European excellence in dairy learning”. U projektu učestvuje devet drž...

Nišu na svetskom tržištu, vina regiona Otvorenog Balkana mogu da osvoje plasmanom kvalitetnih, autentičnih sorti. Među srpskim vinima, to su grašac, prokupac, smederevka, tamjanika, ali i naši lokalni teroari u internacionalnim sortama, kao što su kaberne iz Negotinske krajine, šardone sa Fruške gor...

Evropska komisija objavila je poziv za podnošenje prijava za uspostavljanje Opservatorije za poljoprivredno-prehrambeni lanac EU. Osnivanje ove opservatorije koja će posmatrati troškove proizvodnje, marže i trgovinske prakse najavljeno je sredinom marta kao jedna od mera za jačanje položaja farmera...

Od ove godine na etiketi istaknutoj na boci vina jedna od obaveznih informacija jeste navođenje nutritivne vrednosti na deklaraciji. Prema evropskim propisima, koji važe i za proizvođače iz Srbije koji izvoze na to tržište, ovaj zahtev se odnosi za sva vina proizvedena posle 8. decembra 2023. Ona vi...

Na izlaznoj stanici Gold Gondole u baru na vrhu Tornika postavljen je mlekomat i prateći suspenzor, tako da će svim posetiocima Zlatibora domaće, organsko mleko sada biti na dohvat ruke. Mlekomat ima zamenljivu jedinicu od 200 litara, a dispensor koji se nalazi pored mlekomata može da skladišti boce...

Stočarstvo je u ozbiljnim problemima i neophodne su hitne mere - isplata zaostalih davanja, više državnih subvencija za tu granu, osnivanje genetskih centara - u protivnom broj grla će nastaviti da pada, a uvoz mesa raste - ocenjeno je na stručnom skupu na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu. Stočari...

Kupcima u inostranstvu prošle godine najviše smo prodavali smrznuti kukuruz šećerac, grašak, papriku. Prostora za povećanje izvoza i te kako ima, kažu stručnjaci, pre svega, izvoza prerađenog povrća, ali je za to potrebno da se promeni način organizovanja proizvođača, tehnologija gajenja i prerade,...

Platforma Mali proizvođači hrane u Srbiji pokrenula je besplatnu Akademiju, koja kroz seriju edukativnih videa, na jednom mestu, kratko i sažeto predstavlja kako se pokreće mala proizvodnja hrane u skladu sa srpskim zakonima i propisima. Akademija je nastala kao rezultat potrebe za lakšim tumačenjem...

Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...

Privredna komora Srbije najavila je skup "ZERO Food Waste Expo" koji će biti održan u sredu, 6. marta u Art Hotelu u Beograd. Događaj organizuje Institut za opštu i fizičku hemiju Beograd u saradnji sa zagrebačkim Agronomskim fakultetom, Tehničkim univerzitetom Tallin, Univerzitetom u Salernu i Univ...

Predsednik Udruženja Agroprofit Čedomor Keco kaže da je naša realnost izvoz u Kinu smrznutog junećeg mesa, a svežeg u Italiju i Grčku. ”Na tursko tržište više ne treba da se računa. Svedoci smo i da je EU opteretila kupce našeg mesa visokom carinom i da zato nismo konkurentni. Ako bi se vratili na t...

Od bolesti koje se prenose putem hrane na godišnjem nivou oboli oko 600 miliona ljudi u svetu, a prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane, te je najveća obmana potrošača kod proizvoda kao što su čokolade, sokovi, kafa, med, sir, crni hleb i rakija, poka...