Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pivarska industrija
  • 29.08.2015. 13:30

Carlsberg oborio prognozu za 2015

Danski proizvođač piva Karlzberg, u drugom tromesečju zabeležio je niži profit od očekivanog.

Foto: depositphotos.com
  • 42
  • 1
  • 0

Danski proizvođač piva Carlsberg u drugom tromesečju zabeležio je niži profit od očekivanog, usled hladnoća na severu Evrope i pada prodaje u istočnoj Evropi.

Operativni profit ovog četvrtog najvećeg proizvođača piva u svetu, pao je u periodu april-juni za 18,9 odsto u odnosu na isti kvartal lani, i iznosio je 2,92 milijarde kruna (391 milion evra), dok su analitičari prosečno predviđali 3,24 milijarde kruna profita, prenosi Rojters.

"Grupa nije uspela da ostvari svoj početni program ušteda i pokrenula je proces revizije strategije kako bi povratila finansijsku stabilnost", izjavio je generalni direktor, Cest Hart. Prema njegovim rečima, pivara ne očekuje da dobri rezultati u Aziji u ovoj godini kompenzuju slabost na zapadnoevropskom tržištu i teške uslove u Istočnoj Evropi.

Ova kompanija, koja je između ostalog, pretrpela posledice posustajanja ruskog tržišta, inače jedne od njegovih glavnih prodajnih destinacija, oborila je prognozu za 2015. očekujući ubuduće blagi pad operativnog profita, dok je u prethodnoj prognozi računala s rastom od 5,0 do 10 odsto.

Foto: depositphotos.com; maroti


Izvori

Tanjug


Tagovi

Carlsberg Pivarska industrija Rusko tržište Proces revizije Pad profita Evropa Tržište Azije