Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište mesa
  • 28.07.2016. 08:30

EU tržište mesa od sada i online!

Meat Market Observatory trenutno ima oblik internet sajta s različitim sekcijama, a svakodnevno izveštava o cenama, proizvodnji i trgovini mesa.

  • 532
  • 25
  • 0

Evropska komisija je pre nekoliko dana lansirala Meat Market Observatory gde se mogu pratiti statistike i kretanja na tržištu mesnih proizvoda Evropske unije. Evropski komesar za poljoprivredu Fil Hogan naglasio je da je cilj tog projekta da se poboljša transparentnost na tržištu govedine, teletine i svinjetine i tako pomogne proizvođačima pri "iščitavanju" tržišnih signala.

Meat Market Observatory trenutno ima oblik internet sajta s različitim sekcijama, a svakodnevno izveštava o cenama, proizvodnji i trgovini, dok uključuje i kratkoročne analize ekonomskih stručnjaka.

Projekat sledi model Milk Market Observatory-ja koji je uspostavljen 2014. godine. Hogan je prilikom puštanja u javnost ovog proizvoda Evropske komisije naglasio: "Nije tajna da verujem u tržište i njegovu centralnu ulogu u kreiranju izvoza, poslova i profita za evropske proizvođače i agrobiznis. Ali tržišta funkcionišu jedino ako svi igrači imaju pristup pravim informacijama u pravo vreme".


Tagovi

Meat Market Observatory Fil Hogan Meso Tržište


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta