Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skladištenje hrane
  • 24.08.2016. 16:00

Nemačka podstiče građane da prave zalihe

Nemačka će svoje građane podstaći da počnu da skladište hranu, vodu i druge namirnice u slučaju katastrofe ili oružanog napada.

Foto: bigstockphoto.com, blinow
  • 650
  • 27
  • 0

Nemačka će svoje građane podsticati da počnu da skladište hranu, vodu i druge namirnice u slučaju katastrofe ili oružanog napada. Ovo je prvi put da se takve mere razmatraju još od završetka hladnog rata, javlja portal Deutsche Welle.

Predlog je deo vladinog plana za razvoj civilne odbrane, kojim se predlaže da građani prikupe i čuvaju dovoljno hrane, odgovarajuće količine vode, izvore energije, novac i lekove za 10 dana, što bi im omogućilo da dočekaju pomoć vlade u slučaju iznenadnog događaja koji bi zapretio opstanku. Čitav program će biti objavljen danas (24. avgusta).

U Nemačkoj vlada uznemirenost zbog nedavnog niza terorističkih napada i više od milion izbeglica primljenih u tu državu prošle godine. I dok veći napad na Nemačku nije verovatan, takva mogućnost se ne može potpuno isključiti.

Zanimljiva će takođe biti posledica ovakvih planova nemačke vlade jer će, kako se pretpostavlja, potražnja za nekim proizvodima usred pretnje naglo porasti, pa ćemo videti neke nove momente na tržištu poljoprivrednih proizvoda.

Foto: bigstockphoto.com, blinow61


Tagovi

Nemačka Hrana Zalihe Vlada Vanredno stanje Tržište


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."