Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Štampanje jaja
  • 13.12.2016. 13:30

Obeležavanjem jaja do poverenja potrošača

Obeležavanje jaja doprinosi promociji brenda, izdvajanju proizvoda na tržištu, sticanju poverenja i lojalnosti potrošača, usklađenosti sa propisima.

  • 1.890
  • 79
  • 0

Beskontaktno štampanje datuma, šarže ili vrste, direktno na jajima, odličan je način da im date dodatnu vrednost. Firme koje pakuju i sortiraju jaja imaju velike koristi od ispunjavanja zahteva maloprodaje, propisa o bezbednosti hrane i prometu jaja. Potreba da se lako istaknu informacije o roku trajanja i sledljivosti pomaže da proizvodi budu usklađeni sa propisima o bezbednosti. Direktna štampa po jajima može se koristiti za njihovo brendiranje i postizanje lojalnosti kupaca. Takođe, ovaj metod obeležavanja može vam pomoći da ispunite zahteve za izvoz u EU i ostale zemlje sveta.

Direktno štampanje na ljusci jajeta pomaže u promociji brenda

Poverenje potrošača u bezbednost hrane uzdrmano je prethodnih godina. Dosta toga je urađeno da se poboljša bezbednost proizvoda, ali vlade se i dalje bave unapređenjem njihove sledljivosti. Pored toga, i sami potrošači su sve više fokusirani na zdraviju ishranu, njihovi zahtevi za posebnim vrstama jaja rastu, a mnogi restorani brze hrane prelaze na jaja kokošaka držanih van kaveza (cage free eggs).

Ispod teksta pogledajte video - proces obeležavanja jaja Videojet industrijskim štampačima

Prednost industrijskih štampača Videojet

Zahtev za obeležavanjem jaja u Evropi postoji već dugi niz godina i Videojet-ovom opremom se obeležava milijarde jaja godišnje. Videojet je, u saradnji sa vodećim proizvođačima opreme za sortiranje jaja, obezbedio pouzdana rešenja za njihovo obeležavanje. Uz takva rešenja i odličnu servisnu podršku, možete biti sigurni u pouzdanost i rezultate investicije u ovu vrstu opreme.

Usklađenost sa propisima

Vlade različitih zemalja zahtevaju da jaja budu obeležena, kako za domaće tržište, tako i za potrebe izvoza. U Evropi i na Bliskom Istoku, izvoznici moraju obeležiti svako pojedinačno jaje, što garantuje da su ona u skladu sa njihovim propisima. Ova identifikaciona oznaka uključuje zemlju porekla, podatke o datumu pakovanja i roku trajanja ili klasi proizvoda. Neka od jaja označena su za potrebe potrošača, dok su druga obeležena za potrebe izvoza i zbog sprečavanja njihove maloprodaje.

Beskontaktno označavanje jaja

Izdvajanjem brenda do novih kupaca

Štampanje informacija o brendu (logo kompanije) na jajima je sjajan način da izdvojite vaše proizvode od drugih isporučilaca jaja na tržištu. Ovo je posebno važno jer vam pomaže da promovišete vredan rad i pažnju uloženu u samu proizvodnju jaja. Oni proizvođači koji su uložili sredstva u označavanje jaja, unapredili su lojalnost svojih kupaca i dobili kupce koji su edukovani o vrednosti njihovog proizvoda. Neki kažu da su ih kupci čak pozivali i alarmirali ako bi videli da su njihova jaja negde greškom bila isporučena neobeležena. Ovo samo naglašava koliko može biti značajno ispisivanje logotipa na jajima. Na tržištima koja se ubrzano razvijaju, označavanje jaja može vam pomoći u promociji brenda kada se jaja prodaju na komad, van kartonskog pakovanja. Ovo je posebno značajno ako želite da povećate tržišno učešće tamo gde je velika potražnja jaja prvenstveno kao visokoproteinski izvor hrane.

Razlikovanje jaja na tržištu

Potražnja za posebnim vrstama jaja sve više raste jer su potrošači zainteresovani za jaja koja su u skladu sa njihovim životnim stilom ili pak za jaja koja odgovaraju njihovom omiljenom načinu proizvodnje (razne "bez" tj. "free of" opcije). Upisivanjem ovakvih informacija direktno na jajetu, povećavate poverenje potrošača da su jaja u pakovanju baš ona koja traži i dodatno ih uveravate da uvek kupuju proizvod konstantnih osobina. Uključivanjem informacija o svežini, ovom sve većem segmentu kupaca, možete dodatno učvrstiti uverenje da ste opredeljeni samo za proizvodnju jaja najboljeg kvaliteta.


Videojet ima više od 30 godina iskustva u aplikacijama za obeležavanje jaja i njihova rešenja u domenu industrijskih inkjet štampača mogu vam pomoći u promociji brenda direktnom štampom na jajima, uz poboljšanje kvaliteta ispisa, što daje privlačan izgled i podstiče potrošača na lakši izbor. Pored toga, Videojet ima čitav spektar drugih rešenja, uključujući industrijske inkjet i laserske štampače za beskontaktno ispisivanje oznaka visokog kvaliteta na papiru, plastici ili kartonskim pakovanjima.

Za sva pitanja o ovom i ostalim načinima štampanja industrijskim štampačima kontaktirajte firmu Trim d.o.o na tel. +381 35 220 409 ili posetite njihov sajt: www.trim.rs.


Tagovi

Trim d.o.o Videojet Inkjet štampači Štampanje jaja Konzumna jaja Datum pakovanja