Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TTIP
  • 05.09.2016. 16:00

TTIP propao - EU će trgovati s Kanadom?

Aktuelni razgovori između EU i SAD o Transatlantskom trgovinskom sporazumu - TTIP trebali bi da budu prekinuti, a razmatra se i moćnost da pregovori krenu iz početka.

Foto: bigstockphoto.com, hanoiki
  • 228
  • 10
  • 0

Aktuelni razgovori između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država o Transatlantskom trgovinskom sporazumu (TTIP) bi mogli da budu prekinuti, a razmatra se i moćnost da pregovori krenu iz početka. To je najavio francuski ministar spoljašnje trgovine Matias Fikl. Isto je rekao i nemački vicekancelar Zigmar Gabriel jer su navodno TTIP pregovori između EU unije i SAD-a o slobodnoj trgovinskoj razmeni propali, iako to još niko ne želi da prizna.

Kao jedan od važnih problema u pregovorima su stavovi Sjedinjenih Američkih Država. Četrnaesta runda pregovora između Amerike i EU održana je u Briselu još u julu, a to je istovremeno bila 3. runda pregovora u poslednjih šest meseci.

SAD odbija da prihvati promene koje predlaže EU

Još tada se spekulisalo o tome kako su pregovori zapeli, a mnogi vodeći evropski političari su izrazili zabrinutost zbog odbijanja SAD-a da prihvati promene sporazuma koje je predložila Evropska unija.

Evropski zvaničnici dodaju i to da su pregovori o slobodnoj trgovini između Kanade i Unije (CETA) mnogo prihvatljiviji za sve uključene strane nego što je to slučaj sa Transatlantskim trgovinskim sporazumom.

Foto: bigstockphoto.com, hanoiki


Tagovi

TTIP SAD Trgovinski sporazum Ekonomija Kanada


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."