Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olimpijac i farmer
  • 11.08.2016. 13:30

Osvojio broncu pa požurio kući završiti žetvu!

Britanac Edward Ling osvojio je brončanu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i sad jedva čeka vratiti se kući na farmu kako bi - završio žetvu!

Foto: Telegraph, Edward Ling/Facebook
  • 8.451
  • 421
  • 0

Britanski olimpijac Edward Ling osvojio je brončanu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i sad jedva čeka vratiti se kući na farmu kako bi - završio žetvu!

Mladom Britancu iz Wellingtona ovo je prva medalja, no prema riječima njegova oca, ujedno i trenera Stevena, Ed ne želi propustiti skidanje kukuruza s polja, piše telegraph.co.uk.

Ed Ling na svom imanju u Wellingtonu

"U pravilu on obavlja zaštitu kukuruza, vrijeme je žetve, mora se skidati kukuruz i on želi vidjeti da je kukuruz obran. No nisam mu prije natjecanja želio reći istinu - mi smo već obavili žetvu", kaže otac.

Ed, kako ga svi zovu i kojemu su 33 godine, ostao je bez medalje u Ateni i Londonu na Olimpijskim igrama, ali je bio u dobroj formi i potpuno spreman za ovogodišnje natjecanje.

Istinski primjer sportaša

"Posljednjih 14 mjeseci je odlično gađao i lani je osvojio sva natjecanja na koja je išao. Jednostavno je fenomenalan, smiren i jak", ponosno priča otac koji je natjecanje pratio u društvu supruge Carol, sina Tea, kćeri Bev i Edovom ženom Abbey.

"Ed je bio fokusiran na Olimpijske igre, ali svako jutro ili večer kada bismo se čuli pitao bi me kakvo je vrijeme, jesmo li počeli sa žetvom? Rekao bih mu: nismo, još uvijek pada kiša. Želio sam da se fokusira na natjecanje i ne brine što se događa na farmi", dodaje otac.

Riječi hvale za mladog olimpijca i farmera ima i Wesley Hann, vlasnik streljačke dvorane u Cheddaru, Somerset, gdje Ed trenira već dva desetljeća.

"Poznajem Eda još dok je bio dijete. Uvijek je bio talentiran i uspio je kapitalizirati svoj talent. Bio je smiren i fokusiran. Ed je istinski primjer sportaša. Uistinu, mogao bi se natjecati u bilo kojoj streljačkoj disciplini. Darovit momak", zaključuje Wesley.

Foto: Telegraph, Edward Ling/Facebook


Tagovi

Ratarstvo Rio 2016 Edward Ling


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]