Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronom Dani otvorenih vrata
  • 12.03.2018. 13:45

Case i Steyr dominirali na Agronom Danima otvorenih vrata!

Na Danima otvorenih vrata tvrtka Agronom izložila je impozantan broj traktora, poljoprivrednih priključaka i drugih strojeva, no, zašto su se potencijalni kupci najviše motali oko traktora?

Foto: Damir Rukovanjski
  • 1.063
  • 150
  • 0

Očito je da se požeški Agronom u svom osječkom prodajnom centru dobro pripremio za sve moguće programe iz sektora ruralnog razvoja, a broj izloženih traktora, poljoprivrednih priključaka i strojeva je doista impozantan. Case i Steyr traktori ovako poslagani kao u Osijeku doista izazivaju strahopoštavanje i divljenje. Jednostavno su dominirali Danima otvorenih vrata tvrtke Agronom. No, ništa manje nije ni onaj utjecaj zelene boje njemačkog proizvođača Amazone.

Od pluga koji je doista novost u ovom prodajnom programu, pa do već etabliranih i prokušanih strojeva za sjetvu, pripremu tla, prskanje i slično. Inače, Agronom je izložio i mehanizaciju drugih svojih partnera, kao što su talijanski Vigolo, ili pak  Agronom robnu marku sijačica ProfiSeed i kultivatora ProfiCult te druge marke.

cwe
Izložbeni program Amazone

Amazone je specijalist za rasipače umjetnog gnojiva, prskalice za zaštitu kultura, sijačice za strne žitarice i okopavine, aktivnu i pasivnu obradu tla, preciznost i prskalice za zaštitu bilja. No, ipak je tu i veoma zanimljiv plug, nastao u tvornici kupljenoj nakon što je Vogel noot otišao u stečaj.

Pouzdanost u svim prilikama

Najviše su se potencijalni kupci motali oko traktora. Snaga koja mijenja standarde u poljoprivredi. Za one koji traže više. Učinkovitost, odlične perfomanse, svestranost. Snaga upravljivost. Pouzdanost u svim prilikama. Učinkovito rješenje. Sve su to slogan koji krase Case traktore. Serije Farmall A i Farmall C, Maxxum, Puma, Magnum serije su traktora dobro poznate slavonskim poljoprivrednicima, ali i Steyr sa serijama Profi, Kompakt, CVT, ništa ne zaostaje.

cwe
Traktor Steyr 4120 Multi

Steyr Profi Ecotech serija implementira naprednu tehnologiju za najbolju ekonomičnost. Kada bi tražili svestrani traktor velike snage koji kombinira vrhunsko okruženje za operatera s najnaprednijim sustavom kontrole, rezultat bi bio traktor Steyr Profi koje pruža vrhunsku razinu produktivnosti i maksimalni povrat za investiciju, ističu u propagandnim materijalima za ove traktore. Sada, svi Steyr modeli su opremljeni s novim Multicontroller naslonom za ruku.

I moramo priznati da je u vrijeme naše posjete u agronomovim prostorima na Čepinskoj cesti u Osijeku vladala velika gužva.

Više fotografija s Dana otvorenih vrata tvrtke Agronom pogledajte u galeriji ispod članka!

Više o Agronomu...

Agronom d.o.o. je tvrtka koja ugovara poljoprivrednu proizvodnju sa obiteljskim gospodarstvima na području Republike Hrvatske na oko 16.000 ha. Ali, pored ovoga, kao što je i vidljivo iz naše reportaže, ova tvrtka je ekskluzivni uvoznik, prodavač i serviser traktora Steyr i Case za Republiku Hrvatsku. Osim traktora, zastupaju i vodeće svjetske proizvođače poljoprivredne mehanizacije: Amazone, Farmtech, Metal Fach, Mc Hale, BPI Belgija. 
Ugovaranje poljoprivredne proizvodnje sa obiteljskim gospodarstvima na području Republike Hrvatske obuhvaća cca. 17.000 ha. Ugovaranje proizvodnje (kooperacija) prvenstveno se odnosi na ugovaranje proizvodnje pšenice, uljane repice, soje, kukuruza, šećerne repe, suncokreta, ječma. Sve proizvedene količine Agronom d.o.o. otkupljuje na vlastitom silosu u Kutjevu kapaciteta 15.000 tona, silosu Koprivnica kapaciteta 15.000 tona, silos Tordinci kapaciteta 6.000 tona, podno skladište Vrba kapaciteta 1.500 tona, farmi Vrpolje kapaciteta 10.000 tona kao i na otkupnim mjestima u Vrbanji, Piškorevcima i Završju pokraj Požege. Također,  Agronom d.o.o. ima 68 poljoprivrednih ljekarni u Hrvatskoj.


Fotoprilog


Tagovi

Case Steyr Amazone Dani otvorenih vrata Agronom Traktor Mehanizacija


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]