Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada d.o.o.
  • 11.05.2022. 16:30

Maslinari na licu mjesta isprobali Entradine akumulatorske pile i škare

Iako je rezidba masline netom završila, maslinare prisutne na ovogodišnjem Noćnjaku je itekako zanimalo kako funkcioniraju akumulatorske škare i pile tvornice Campagnola. Bilo je onih koji su ih isprobali na licu mjesta

Foto: Maja Celing Celić
  • 1.157
  • 131
  • 0

Rezidba maslina, ali i drugih voćnih vrsta zahtijeva puno znanja, vještine, dobar alat i mirnu ruku. Znamo da rez mora biti što ravniji, a što se postiže kvalitetnim alatom, prvenstveno oštrim i snažnim škarama ili pilom. 

Kako bi to izgledalo u praksi, prikazala su iz tvrtke Entrada d.o.o. na 24. Međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara Noćnjak 2022, održanog u Supetru na otoku Braču proteklog tjedna u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije. 

Aku škare i pile

Iako je rezidba masline netom završila, maslinare je itekako zanimalo kako funkcioniraju akumulatorske škare i pile tvornice Campagnola, a posebno modeli škara koji imaju mogućnost korištenja s teleskopskom drškom.

Produžetak može doseći visinu do 2,3 metra

Naime, Speedy škare modle Stark L režu grane debljine čak 37 mm i teške su malo više od jednog kilograma. Namijenjene su za voćarstvo i maslinarstvo. 

Pored toga, za njih je tvornica Campagnola napravila i teleskopski produžetak koji može doseći visinu do 2,3 metra što olakšava posao u rezidbi jer korisnik može raditi s tla. Dakle, nisu mu potrebne ljestve, a što smo također mogli vidjeti na prezentaciji. 

Istaknuto je da se korištenjem ovog alata ne umara ruka kao kod običnih, samim tim se ubrzava vrijeme radova, a pritom nema straha od žvakanja.  

Bilo je onih koji su na licu mjesta željeli isprobati navedeni alat. Predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir prihvatila se škara pa smo mogli vidjeti da njima može baratati i nježnija ženska ruka. 

I Marijana Petir se iskušala u rezidbi

Osim škara, predstavljena je i aku pila koja služi za rezidbu debljih grana. Riječ je o modelima T-Cat, T-Rex i T-Fox. Kod sva tri debljina reza je 80 mm, a razlikuje ih težina, snaga pokretača, brzina lanca i snaga baterije.

Maslinari su saznali da svi modeli škara i pila imaju senzore koji sprječavaju da se korisnik poreže, a tvrtka na njih daje garanciju od dvije godine. Važno im je bilo i to da s ovim alatom dolaze i punjive baterije te punjač. 

Iskusni maslinar i na ovogodišnjem Noćnjaku dobitnik priznanja "Branko Škarica" za životni doprinos unaprjeđenju uljarstva te zlatne medalje za ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti, Radoslav Bobanović, i sam je morao isprobati pilu. 

Ni Rade Bobanović nije mogao odoljeti

Vješto je njome rezao debelu granu i potvrdio pred svima njezinu, ali i kvalitetu drugih Entradinih proizvoda. Neke od njih, kaže, i sam koristi. 

Kako je izgledala prezentacija AKU škara i pila pogledajte u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Akumulatorske škare Akumulatorska pila Entrada Campagnola Marijana Petir Radoslav Bobanović Noćnjak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Entrada d.o.o.

Letaj 2, 52233 Šušnjevica, Hrvatska
tel: +385 (0)52 401 980, e-mail: info@entrada.hr web: http://www.entrada.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]