Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajamska manifestacija
  • 28.04.2022. 15:00

29. Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice u mađarskom Vašrelju

Izložba i sajam će predstaviti sve što je u vezi sa stočarstvom - od goveda do mehanizacije. Održaće se i aukcijska prodaja rasplodnih životinja, degustacije jela, takmičenja, ali i stručni skupovi.

Foto: Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
  • 154
  • 62
  • 0

Mađarski grad Vašrelj (Hódmezővásárhely) je domaćin 29. Izložbe i sajma Dani stočarstva i poljoprivrede Velike ravnice u periodu od 5. do 7. maja 2022. godine. Trodnevna manifestacija je postala najvažniji stručni skup mađarskog agrara i najveća stočarska izložba u ovoj državi i regiji.

Biće predstavljena najbolja goveda, konji, svinje, ovce, koze, proizvodna i ukrasna živina, kunići, kao i dostignuća u ribarstvu i lovu. Učestvuju najkompetentniji izlagači iz industrijskog sektora koji prate stočarsku i srodnu biljnu proizvodnju.

Predstaviće domaću autohtonu rasu, mađarsko podolsko (sivo) govedo, koja se ne može videti na drugim sličnim sajmovima.

Jedinstvena domaća rasa goveda

Za Izložbu istaknuta rasa konja 2022. godine je Furioso-North Star, koja je stvorena u ergeli "Mezőhegyes".

Osim javnih izložbi, održaće se aukcijska prodaja rasplodnih životinja, mnogobrojne tematske konferencije i skupovi, podele nagrada, izložbe pasa, posebno mađarske vižle, konjički turnir. Posetioci će moći da učestvuju u raznovrsnim programima kao što su degustacije jela, mlečnih proizvoda, takmičenje u kuvanju, razne demonstracije praktičnih veština kao što je muža, a najavljeno je i mnogo sadržaja za decu.

Bogat i raznovrstan program

Biće predstavljene i mašine za proizvodnju bilja neophodnog za stočarstvo, veterinarska medicina, tehnologije proizvodnje stočne hrane.

U okviru stručnog dela programa održaće se tri predavanja za konsultante o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, sa posebnim osvrtom na stočarstvo.

Ulaznica na sajam je 2.500 mađarskih forinti (oko 780 dinara), a za decu do 18 godina ulaz je besplatan. Ista je cena i za parking kartu. 


Foto prilog


Tagovi

Mađarska Furioso-North Star Sajam Varšelj Izložba stoke


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.