Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 04.11.2019. 13:00
  • Srednjobanatski okrug, Vojvodina, Zrenjanin

IMT traktori: U planu rekonstrukcija hale i novi modeli

Ugovorom kojim je indijska kompanija Tafe preuzela prava na proizvodnju IMT traktora, oživeo je i pogon u Jarkovcu kod Zrenjanina, a za narednu godinu najavljeni su i novi proizvodi.

Foto: Agroklub
  • 1.504
  • 68
  • 0

U pogonu u Jarkovcu kod Zrenjanina se sklapa pet modela traktora domaće marke, kao i neki od Tafe modela. Naime, ugovorom je indijska kompanija Tafe preuzela prava na proizvodnju IMT traktora i na taj način je oživeo i pogon, dok su za narednu godinu, najavljeni i novi proizvodi.

Aleksandar Ilić se nije školovao za ovaj posao, ali mu je nakon šest meseci obuke i rada u pogonu IMT-a u Jarkovcu sklapanje traktora postalo rutina. Kaže da su ga pripremili i naučili sve za ovaj posao. On sa ostalim radnicima sklapa traktora i postavlja kabine.

Do kraja godine 500 IMT traktora iz Jarkovca spremno za tržište

"Za ovaj period od nekoliko meseci, kompletirali smo blizu 150 traktora, koje smo ponudili na tržištu. Do kraja godine planiramo da uvezemo još oko 100 traktora, kako brenda IMT, tako i brenda Tafe, koji se takođe sklapa ovde u pogonima u Jarkovcu u kategorijama do 60 konjskih snaga", ističe rukovodilac prodaje Dragan Gelačić.

U međuvremenu prvih osam radnika našlo je zaposlenje. Očekuju i više kada se završi rekonstrukcija hale, prenosi RTS. 

Delovi za traktor stižu iz Indije. A nakon modernizacije pogona, po sličnom principu, sklapaće se i Tafe traktori jačine od 80 do 100 konjskih snaga.


Izvori

RTS


Tagovi

IMT IMT traktori Tafe Sklapanje traktora Mehanizacija Indija Srbija Aleksandar Ilić Dragan Gelačić


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić