Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 09.10.2016. 07:30

Osječki sajam - mjesto za OPG inovacije

Osječki sajam je već u petak posjetio veliki broj posjetitelja, a najviše nas je oduševilo vidjeti mlade naraštaje na sajmu.

  • 3.266
  • 159
  • 0

U petak, 7. listopada na starom sajamskom mjestu svečano je otvoren 19. Osječki jesenski sajam.

Sajam se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Osječko-baranjske županije i Obrtničkom komorom.

Ovogodišnji jesenski sajam poljoprivrede je bogat mnoštvom izlagača i njihovih proizvoda. Na jednom mjestu se okuplja poljoprivredna mehanizacija, zaštitna sredstva, sjemenska roba, pčelari sa svojim medom i drugim proizvodima, likerima, vinari sa vinima, voćari sa sokovima, prerađivači s gotovim suhomesnatim proizvodima.

Sajam za žene poduzetnice

Kroz manifestaciju Dani meda mogu se degustirati i medni proizvodi. Također moramo napomenuti kako je zastupljen veliki broj žena poduzetnica na sajmu.

Odlučili smo čuti i mišljenja izlagača. Razgovarali smo sa Jasnom s OPG Picek, Vrt "mala vidrica": "Ovo je prvi puta da sam na Osječkom jesenskom sajmu. Vrlo sam zadovoljna. Dobila sam veći prostor, pa mogu izložiti više svojih proizvoda. Svi moji proizvodi su pravljeni po starinskoj recepturi od džemova od kupine, mješavine kupina i višnja, ili kupina i marelica, kompota, raznih vrsta sirupa."

Najbolji način za prodaju

Na štandu OPG Major smo zatekli mnogo posjetitelja koji su se raspitivali o njihovim proizvodima: "Redovno dolazimo na sajam. Naši proizvodi su domaće radinosti. Posjetitelji su zainteresirani. U ponudi imamo slatku i ljutu mljevenu baranjsku papriku. Ovo nam je pogodan način za prodaju i predstavljanje."

Također jedan od interesantnih proizvoda su prerađevine od industrijske konoplje, a OPG Kalić Zvonimir govori: "Ovakvi sajmovi su način da ljude podsjetimo kako je bitno živjeti zdravo. Imamo bogatu ponudu ulja, sjemenki, čaj, tjesteninu i eko certifikat. Posjetitelji su zainteresirani. Ovo nam je primarna djelatnost i svi članovi sudjeluju u radu, zbog toga redovno posjećujemo sajamove."

Osječki sajam je već u petak posjetio veliki broj posjetitelja, a najviše nas je oduševilo vidjeti mlade naraštaje na sajmu. Sajam su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola, koji su se kako se čini zabavili i ponešto naučili.


Tagovi

Osječki sajam OPG Mehanizacija


Autorica

Ana Majnović

Više [+]

Ana je magistrica agroekonomike i administratorica na Agroklub portalu.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]