Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Victoria Logistic
  • 19.08.2016. 16:00

Dan polja suncokreta u Banatskom Novom Selu

U organizaciji kompanije Victoria Logistic i zadruge Agromilenijum iz Banatskog Novog Sela, dana 17.08.2016.godine održan je prvi Dan polja suncokreta.

  • 1.025
  • 53
  • 0

U organizaciji kompanije Victoria Logistic i zadruge Agromilenijum iz Banatskog Novog Sela, dana 17.08.2016. godine održan je prvi Dan polja suncokreta u Banatskom Novom Selu. Bila je ovo manifestacija na kojoj se okupilo oko 160 poljoprivrednih proizvođača-kooperanata koji proizvode suncokret i sarađuju sa zadrugom.

Počeo otkup suncokreta

Zadruga Agromilenijum ovim Danom polja, uz otkup suncokreta koji je počeo na njihovim otkupnim mestima, zaokružuje saradnju sa svojim kooperantima koja počinje kroz obezbeđivanje kvalitetnog repromaterijala, davanje stručnih informacija i saveta, preko prikaza na Danu polja 17 najboljih hibrida suncokreta na terenu južnog Banata. U ogledima su prikazani hibridi suncokreta različitih grupa zrenja od 6 semenskih kuća, uticaj vremenskih uslova na biljke suncokreta, aspekti primene preparata za stimulaciju rasta i razvoja biljaka suncokreta kao i prikaz ogleda sa primenom mineralnih hraniva (osnovnih i azotnih) na osnovu urađene analize zemljišta i tehnologije proizvodnje suncokreta koju preporučuje kompanija Victoria Logistic, uz poređenje sa primenom tehnologije poljoprivrednih proizvođača sa ovog terena.

Ispod teksta pogledajte foto-galeriju sa Dana polja u Banatskom Novom Selu!

Natalija Kurjak, Victoria Logistic

Edukacijom uticati na svest proizvođača

Na skupu je Natalija Kurjak naglasila značaj principa sledljivosti u poljoprivredi, uticaja nepoštovanja agrotehničkih mera na prinos, kao i značaj smanjenja rizika. Victoria Logistic i Agromilenijum svojom stalnom saradnjom sa proizvođačima kroz primere i stalnu edukaciju upravo utiču na svest da su greške koje se danas čine veoma skupe i nedopustive. "Sam princip sledljivosti podrazumeva da je potrebno sprovesti u delo, poput evropskih poljoprivrednih proizvođača, način prodaje od trećine u predsezoni, trećine u žetvi, a trećine nakon toga po uvek tačno definisanim cenama uz obavezno osiguranje useva i primenu elekstronske knjige polja, dovešće do minimiziranja rizika i maksimiziranja rezultata uspešne proivodnje", zaključila je Kurjak.

I kooperanti zadovoljni saradnjom

Poljoprivredni proizvođač Mirko Maksimović, iz Banatskog Novog sela, istakao je koliko njemu znači što ga za sve ove godine uspešno "prati" zadruga Agromilenijum, koja mu daje podršku tokom cele godine, a njemu je veoma značajna i sigurnost koju ima pri naplati svih roba kroz veoma konkurentnu cenu. Dan polja suncokreta održan je sa ciljem edukacije poljoprivrednih proizvođača o važnosti primene i poštovanja svih agrotehničkih mera, počevši od plodoreda, obavezne analize zemljišta, adekvatne prihrane i pravovremene zaštite useva sve do sprovođenja principa sledljivosti u poljoprivrednoj proizvodnji.

Za više informacija o savetima i stručnoj pomoći koju puža kompanija Victoria Logistic, obratite se njihovom stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Povezana biljna vrsta

Suncokret

Suncokret

Sinonim: - | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potiče iz Amerike (Meksiko, Peru). Najpre je uzgajan kao ukrasna biljka, seme je korišteno za ishranu ptica, a ljudi su jeli jezgro iz semena. 1840. godine je prvi put... Više [+]

Foto prilog


Tagovi

Victoria Logistic Natalija Kurjak Dan polja Suncokret Agromilenijum


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poljoprivrednici u Vojvodini ostali su bez subvencija za gorivo za prolećnu setvu zbog nemarnog i nestručnog upravljanja u informacionom sistemu Ministarstva poljoprivrede e-agrar, saopštila je politička organizaacija Akcija progresivne Voj... Više [+]