Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inter-Agrar Srb d.o.o
  • 14.07.2016. 12:30

Evropska prezentacija traktora Fendt 1050 Vario

Predstavnik Fendt serije 1000 je napravljen kao univerzalni traktor, trenutno najsnažniji i najveći konvencionalni traktor na tržištu sa 517 KS.

  • 8.917
  • 313
  • 0

Kompanija Inter-Agrar, na kraju žetve, ove godine, organizovala je druženje sa svojim kupcima i svim ljubiteljima traktora Fendt i Valtra. U pitanju je Fendt karavan sa namerom da se predstavi potpuno nova serija traktora Fendt 1000. Čitav događaj je upriličen na parceli imanja Bačka Sivac, uz suorganizaciju kompanije Agro MV i ZZ Sivac iz Sivca. U prezentaciji su učestvovali i predstavnici Fendt kompanije i AGCO akademije. Tri dana za redom su korisnici Fendtove mehanizacije, kao i oni koji to nameravaju da postanu, imali su priliku da voze, probaju i testiraju u radu novi Fendt 1050 Vario. Radilo se i sa ostalim Fendt traktorima 936 V, 930 V i 724 V.

Evropska prezentacija Fendt 1050 Vario

Marko Stojanović, direktor Inter Agrar, se prisutnima zahvalio ispred kompanija Fendt i Inter Agrar. I tom prilikom naglasio da je ovo evropska prezentacija, najvećeg traktora točkaša, Fendt 1050 Vario, koji je namenjen velikim gazdinstvima. Cilj ovog događaja nije bila masovnost, već namera da se poljoprivrednicima pruži mogućnost da se na licu mesta uvere u kvalitet i snagu Fendt traktora, kao i da upoznaju kompletnu ponudu mehanizacije koje ova kompanija zastupa.

Traktor sa MAN-ovim motorom!

Nakon uvodnog izlaganja i pozdravne reči, prisutne su upoznali sa glavnim karakteristikama svih modela gospodin Peter Setelen ispred Fendt akademije i Mita Ćurčin, referent prodaje Fendt modela.

"Predstavnik Fendt serije 1000 je napravljen kao univerzalni traktor, trenutno najsnažniji i najveći konvencionalni traktor na tržištu sa 517 KS i šestocilindričnim MAN-ovim motorom od 12,4 l, koji je adaptiran za rad u poljoprivredi. Ima 7 novina kompletno razičitih od svih dosadašnjih. Poznata Vario transmisija na seriji 1000 Vario unapređena je primenom VarioDrive sistema koji koristi dva nezavisna hidraulična motora.

Jedan od hidromotora namenjen je za pogon prednje osovine, a drugi zadnje dok se obrtni moment motora može slobodno prenositi sa jedne na drugu osovinu što doprinosi preraspodeli snage na točkovima gde je to potrebno. Traktor sam reguliše pritisak pneumatika na putu. Što se tiče novina na pneumaticima njihov prečnik je 2,35 m. Težina traktora u osnovnoj opremi je 14 t ali postoji mogućnost dodavanja tegova i postizanja težine od 21 t. Ovaj traktor ima dve hidraulične pumpe. I na kraju najbitnije za vozača je udobnost kabine, koja pruža mogunost rada i na visokim temperaturama" objasnio nam je Mita Ćurčin.

 

Stručno predavanje, Mita Ćurčin

Još je dodao da je ovaj model napravio stručni tim inžinjera Fendta, na osnovu dogovora samih dilera i poljoprivrednika. Prvi traktor u serijskoj prizvodnji očekuje se sredinom septembra meseca. Sa naprednim tehničko-tehnološkim rešenjem, ovaj traktor je proglašen za najbolju mašinu godine na svim prestižnim poljoprivrednim manifestacijama. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada za dizajn - "Red dot" i "If design award" kao proizvod godine 2016.

Ispod teksta pogledajte foto galeriju sa samog događaja i skup svih mašina na jednom mestu!

Jedan od poljoprivrednika koji je imao priliku da vozi ovaj model je Šandor Dobo iz Novog Kneževca: "Imamo Fendt traktor, što se tiče snage, potrošnje goriva prezadovoljni smo. Za njega imamo svu prateću priključnu mehanizaciju i obrađujemo trenutno 300 ha. Model 1050 Vario ima najbolje karakteristike od svih dosadašnjih traktora koje znam".

 

Valtra T 194 active

Ova generacija Valtrine T serije traktora osvojila je prestižnu nagradu "Mašina godine 2015" na međunarodnom poljoprivrednom sajmu SIMA u Parizu u kategoriji od 180 do 280 KS. Nagrada se odnosi na inovativnost i sveukupne performanse koju je tada sasvim zaslužno ponela četvrta generacija T serije iz Valtre. U radu su još prikazani Valtrini traktori kao i Amazone mašine za obradu i pripremu zemljišta: rasipači mineralnih đubriva, žitne sejalice, prskalice, kombinovana razrivačka oruđa i Framest mašine za obradu zemljišta - podrivači i tanjirače.

Za više informacija o samim karakteristikama svih modela traktora i priključne mehanizacije, obratite se stručnom timu Inter-Agrara na jedan od dole navedenih kontakata!


Foto prilog


Tagovi

Inter-Agrar Fendt 1050 Vario 936 Marko Stojanović Mita Ćurčin Peter Stelen Valtra Fendt 724 V Fendt 930 V Rotogruber


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

Inter-Agrar Srb d.o.o

Međunarodni put 165, Čenej, 21233 Novi Sad, Srbija
tel: +381 (0) 21 221 4939, e-mail: info@inter-agrar.com web: http://www.inter-agrar.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D