Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 14.06.2016. 12:00

Novost iz Lemkena - Vega priključna prskalica!

Moderan i kompaktan dizajn nove Vega prskalice je vizuelno impresivan.

  • 1.718
  • 84
  • 0

Lemken Vega je prva priključna prskalica razvijena interno od strane specijalista poljoprivrednih mašina iz Alpena. Njen moderni dizajn i inovativna tehnologija je čine visoko efikasnom prskalicom, koja ne ostavlja nijednu želju neispunjenom, kada je lakoća rada u pitanju. Vega prskalica je u malim serijama dostupna od ovog proleća sa rezervoarima od 3.000l, 4.000l i 5.000l, i držačem mlaznica, koji je teleskopski proširiv, širine od 15 m do 24 m.

Moderan dizajn, odlična stabilnost

Moderan i kompaktan dizajn nove Vega prskalice je vizuelno impresivan. Ova prskalica ima nisko postavljeno težište, uprkos velikim gumama i velikoj udaljenosti od tla, i zato pruža odličnu stabilnost, čak i sa punim rezervoarom. Ovo je postignuto time što je aluminijumski držac mlaznica sklopiv vertikalno na zadnjoj strani mašine i što je okvir integrisan u rezervoar. Rezervoar je tako dizajniran da nema unutrašnjih cevi, da bi se omogućilo lakše i temeljnije čišćenje.

Vega poteznica postoji u dve varijante, može da se montira sa gornje ili sa donje strane. Hidraulična suspenzija poteznice i njeno upravljanje su opciono dostupni radi preciznog praćenja putanje traktora. Pneumatsko vešanje je dodatno dostupno radi sigurnijeg upravljanja, kako na polju tako i na putu.

Vega prskalica u polju
Vega prskalica u polju

Induktor i operativni centar priključne prskalice je ugrađen u levu stranu plastičnog rezervoara, visina induktora može se kontinuirano podešavati. Elektronski upravljivim ventilima se može upravljati preko terminala blizu induktora ili preko MegaSpray menija na Lemkenovom CCI-200 terminalu u kabini. Pošto su ventili direktno integrisani sa sistemom cevi i ne zavise od položaja induktora, zaostale količine tečnosti u cevima su minimalne. Usisni filteri su takođe tako pozicionirani da mogu da rade na suvo, kako bi smanjili zaostatke tečnosti.

Savremenim rešenjima do uštede

Glavno crevo, koje je sprovedeno kroz aluminijumski držač mlaznica i kroz koje kontinuirano cirkuliše tečnost, predstavlja najbolji deo Lemken Vega prskalice, jer sprečava prekidanje mlaza vode u cevima i omogućava da se odmah po uključivanju mlaznica postigne željeni pritisak. Sistem takođe obezbeđuje odličnu poprečnu raspodelu preko cele širine držača mlaznica. Konačno, potpuna individualna kontrola mlaznica je inkorporisana preko Eltec Pro sistema, koji kada se kombinuje sa GPS kontrolisanim sistemom, pomoću kojeg se upravlja širinom svakog dela teleskopsko proširivog držača mlaznice, dozvoljava upravljanje svakom pojedinačnom mlaznicom sa velikom preciznošću i bez odlaganja. Kod klinasto oblikovanih polja ili polja sa oštrim uglovima, moguće je samo jednostrano razvući teleskopski proširiv držač mlaznica preko MegaSpray menija. Komandni sistem držača mlaznica koristi senzore, koji automatski održavaju odstojanje od ciljne površine.

Više o Lemken mehanizaciji obratite se predstavnicima na dole navedene kontakte!


Tagovi

Lemken Vega Prskalica CCI-200 terminal Eltec Pro sistem MegaSpray meni


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com