Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 21.02.2017. 10:30

Novosti iz Lemkena za 2017. godinu!

U prošloj godini Lemken je ostvario prihod od prodaje u iznosu od 325 miliona evra, što je na sličnom nivou kao i prethodne godine. Predstavljene su i sejalice Solitair 25 i prva jednoprohodna pneumatska sejalica Azurit s radnim zahvatom od 6 m!

Foto: lemken.com
  • 1.498
  • 73
  • 0

Lemken, kompanija specijalizovana za profesionalnu ratarsku proizvodnju, još jednom je potvrdila svoj jak položaj na tržištu u prošloj godini. U teškom tržišnom okruženju, postignut je prihod od prodaje u iznosu od 325 miliona evra, što je na sličnom nivou kao i prethodne godine.

Broj zaposlenih u kompaniji je povećan za 100, uključujući 56 zaposlenih koji su zadržani kao deo pripajanja nekad samostalnog sektora za zavarivanje i trenutno imaju 1.405 zaposlenih.

Pozitivno poslovanje na evropskom i ruskom tržištu

Poslovanje skoncentrisano na glavna tržišta u Evropi, pre svega u Nemačkoj i Francuskoj i dalje je bilo slabo, iako je Velika Britanija bila relativno stabilna s obzirom na nadolazeći izlazak iz EU. Povećanje poslovanja se nastavilo u Srednjoj i Istočnoj Evropi, gde su Rumunija, Mađarska i Bugarska najveća prodajna područja. Takođe, poslovanje se veoma pozitivno odvijalo u Rusiji, još jednom važnom poljoprivrednom tržištu, a prodaja se u Ukrajini čak udvostručila.

Top 10 Lemkenovih tržišta takođe uključuju Kanadu i Kinu, gde je porodična kompanija pre tri godine otvorila ispostavu za ugradnju i prodaju. U ukupnoj prodaji Nemačka je učestvovala sa 26%, ostale zemlje Zapadne Evrope s 28%, Istočna Evropa s 33%, te SAD i Kanada sa 6%. Trenutno je udeo u izvozu 74%, što označava porast od 5 miliona evra na iznos od 241 milion evra od prošle godine. Dobri rezultati u poslovanju s rezervnim delovima imaju pozitivan efekat na celokupni rezultat, na šta je posredno uticalo uvođenje novih uslova i implementacija novih strategija za trgovce.

Predstavljene sejalice Solitair 25 i Azurit

Proizvodnja plugova imala je najveći udeo u ukupnoj proizvodnji i postigla je najveći rast u odnosu na prethodnu godinu. Predstavljanje novih proizvoda za 2017. godinu uključuje pneumatsku sejalicu Solitair 25 i prvu jednoprohodnu pneumatsku sejalicu Azurit s radnim zahvatom od 6 metara.

Lemken Solitair 25

Tu su i dobre vesti za sve ljubitelje elektronike: Svi proizvodi koji podržavaju ISOBUS će od 2017. godine pa nadalje, biti opremljeni sa manjim, sofisticiranijim terminalom, sa 5,6 inčnim ekranom. Dodatne inovacije biće predstavljene u novembru, na sajmu Agritechnica, gde će Lemken biti prisutan s veliikim delom svog asortimana.

"Prošla godina je još jednom pokazala koliko je teško predvideti određena kretanja" rekao je generalni direktor Entoni van der Lej (Anthony van der Ley), komentarišući rezultate.

"Sve u svemu, izuzetno smo zadovoljni jer smo do kraja godine uspeli da ostvarimo svoj veoma ambiciozni plan. To je, velikim delom, bilo izvodivo zbog izuzetne predanosti i fleksibilnosti naših zaposlenih. Takođe, razna ulaganja u tehnologiju proizvodnje i logistiku, pokazala su se veoma efikasnim, dopuštajući nam da što optimalnije iskoristimo postojeće kapacitete proizvodnje."

AgroFarm - Lemken obrazovni centar

U 2016. godini završeno je i nekoliko novih zgrada, uključujući i nov obrazovni centar, Lemken AgroFarm, gde trgovci i krajnji kupci, na oranicama i u učionicama, mogu da uče i kroz praktičnu nastavu. Zatim nova, veća prodajna lokacija u Francuskoj, kao i prošireni i modernizovani predproizvodni sektor u Alpima. Uz to, kompanija je dosta uložila u obuku zaposlenih i u optimizovanje rada.

"Investicije iz 2016. godine, u ukupnom iznosu od 16 miliona evra, deo su dugoročnih planova. Važne su za praćenje napretka modernizacije i održavanje dinamičnog okruženja. Kao porodična firma, delujemo dosledno i promišljeno što će nam omogućiti dobru poziciju za budućnost, kad će finansijska situacija u poljoprivredi biti bolja i kad će, posledično, poljoprivredna tehnologija da oživi", nastavio je generalni direktor Entoni van der Lej.

Dok poslovno okruženje, koga karakteriše porast broja stanovnika i sve veći zahtevi u pogledu hrane, bude odražavalo pozitivan trend, Lemken očekuje nepromenjeno poslovanje u 2017. godini.

Za više informacija o novitetima i svim modelima obratite se Lemken predstavništvu na jedan od navedenih kontakata!

Foto: lemken.com


Tagovi

Lemken Azurit Solitair 25 Sejalice ISOBUS Agritechnica Entoni Van Der Lej


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta