Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olimpijac i farmer
  • 11.08.2016. 16:00

Osvojio bronzu, pa požurio kući da završi žetvu!

Britanac Edvard Ling osvojio je bronzanu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i sad jedva čeka da se vrati kući na farmu da bi - završio žetvu!

Foto: Telegraph, Edward Ling/Facebook
  • 1.139
  • 56
  • 0

Britanski olimpijac Edvard Ling osvojio je bronzanu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i sad jedva čeka da se vrati kući, na farmu, da bi - završio žetvu!

Mladom Britancu, iz Velingtona, to je prva olimpijska medalja. Međutim, prema rečima njegovog oca, a istovremeno i trenera Stivena, Ed ne želi da propusti skidanje kukuruza s polja, piše portal telegraph.co.uk.

Ed Ling na svom imanju u Velingtonu

"Po pravilu Edvard je zadužen za zaštitu kukuruza. Sada je vreme za žetvu. Mora se brati kukuruz i on želi da vidi da je kukuruz obran. Međutim, pre takmičenja nisam želeo da mu kažem istinu - mi smo već obavili žetvu", kaže otac Stiven. Ed, kako ga svi zovu i koji ima 33 godine, ostao je bez medalje na olimpijskim igrama u Atini i Londonu, ali je bio u dobroj formi i potpuno spreman za ovogodišnje takmičenje.

Pravi primer sportiste

"Poslednjih 14 meseci je odlično gađao i lane je pobedio na svim takmičenjima na kojima je nastupao. Jednostavno je fenomenalan, smiren i jak", ponosno priča otac koji je takmičenje pratio u društvu supruge Kerol, sina Tea, kćerke Bev i Edove supruge Abi. "Ed je bio fokusiran na olimpijske igre, ali svakog jutra ili večeri, kada bismo se čuli, pitao bi me kakvo je vreme, to jest da li smo počeli žetvu? Rekao bih mu da nismo jer i dalje pada kiša. Želeo sam da se usredsredi na takmičenje i ne brine o tome šta se događa na farmi", dodaje otac.

Reči hvale za mladog olimpijca i farmera ima i Vesli Hen, vlasnik streljačke dvorane u Čedaru, Somerset, gde Ed trenira već dve decenije. "Poznajem Eda dok je još bio dete. Uvek je bio nadaren i uspeo je kapitalizuje svoj talent. Bio je smiren i fokusiran. Ed je pravi primer sportiste. Zaista, on bi mogao da se takmiči u bilo kojoj streljačkoj disciplini. Veoma talentovan momak", zaključuje Vesli.

Foto: Telegraph, Edward Ling/Facebook


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: - | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a dužina njegove vegetacije od nicanja do punog zrenja zavisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uslova... Više [+]

Tagovi

Ratarstvo Kukuruz Britanija Rio 2016 Edvard Ling


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D