Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prolećna setva
  • 06.04.2016. 16:30

U Topličkom okrugu prolećna setva pri kraju

U Topličkom okrugu pšenica i druge poljoprivredne kulture već su zasejane, a voćarima se preporučuje da odgovarajućim hemijskim sredstvima obavezno tretiraju svoje voćnjake.

  • 54
  • 2
  • 0

Zbog izuzetno povoljnih vremenskih uslova, u Topličkom okrugu pšenica i druge poljoprivredne kulture već su zasejane, izjavio je danas savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj službi Opštine Prokuplje Miljan Milojić.

On je istakao da su pšenica i ječam već zasejani na površini od skoro 2.000 hektara, a krmno bilje i lucerka na 500 hektara. "Tokom prolećne setve najviše obradivih površina, skoro 10.000 hektara, biće zasejano kukuruzom", kazao je Milojić i preporučio da ratari sa setvom kukuruza krenu kada temperatuta zemljišta bude veća od 10 stepeni.

Savetodavac Stručne službe za zaštitu bilja Snežana Jović voćarima preporučuje da odgovarajućim hemijskim sredstvima obavezno tretiraju svoje voćnjake. "Narednih dana najavljene su podavine nakon kojih voćari odmah treba da krenu sa zaštitom voćnjaka kako bi na vreme sprečili pojavu bolesti stabala i plodova", izjavila je Jovićeva i poručila voćarima da se striktno pridržavaju uputstava na deklaracijama proizvoda prilikom pravljenja preparata za zaštitu bilja.

Foto:depositphotos.com;Ivanov


Izvori

beta.rs


Tagovi

Miljan Milojić Obradive površine Prolećna setva Snežana Jović Voćnjaci Tretiranje Toplički okrug