Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izumiranje riba
  • 18.07.2016. 16:00

Apel Zelenih Srbije za očuvanje reka i ribe

Zeleni Srbije saopštili su danas da ribama na reci Bosut preti izumiranje zbog sve češćih krivolovaca koji strujom, dinamitom i mrežama love ribe.

  • 218
  • 10
  • 0

Zeleni Srbije saopštili su danas da ribama na reci Bosut preti izumiranje zbog sve češćih krivolovaca koji strujom, dinamitom i mrežama love ribe.

"Iako je korišćenje aparata za elektroribolov zakonom zabranjeno i kažnjivo, ribokradice ne prezaju ni zbog krivičnih ni prekršajnih dela i nelegalnim ribolovom nanose neprocenjivu štetu ribljem fondu", navedeno je u saopštenju. Oni su naveli da će se aktivisti Zelene ekološke partije, pokreta Bosut i opštine Šid boriti da spreče degradiranje reke Bosut i njenog ekosistema i biološke različitosti. "Krivolov ugrožava postojanje autohtonih vrsta riba, što predstavlja veliki gubitak za lokalnu zajednicu koja može ostati bez značajnog resursa", rekli su Zeleni Srbije.

Takođe je dodano da je neophodno preduzeti hitne mere, a da sanacija Bosuta zahteva primenu dugoročnih mera i znatna finansijska ulaganja. "Zeleni u Srbiji (Zeleni Srbije i Zelena ekološka partija - Zeleni) pozivaju udruženja ribolovaca i zaštitnika i ljubitelja prirode da se pridruže Zelenom frontu i da uz pomoć institucija države stanemo na put bespravnom i divljem izlovu ribe i uništavanju živog sveta u rekama Srbije", naveli su u saopštenju.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Zeleni Srbije Bosut Ribokradice Divlji izlov ribe Degradiranje reke Autohtone vrste

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u