Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koi šaran
  • 02.08.2016. 18:00

Koi šarane hrane mlekom na flašicu za bebe!

Mada zvuči neverovatno, koi šarani itekako uživaju u hranjenju na flašicu za bebe. Bilo da je reč o mleku ili tečnoj ribljoj hrani - šarani je isprazne za minut!

Foto: Tull Pradipath/bigstockphoto, Video
  • 1.500
  • 41
  • 0

Ribe hrane na flašicu za bebe? Piju i mleko? Zvuči neverovatno! Međutim, širom Azije, takva ishrana riba, tačnije koi šarana, postala je uobičajena. Naime, ukrasni japanski šarani uživaju u hranljivom napitku napravljenom od mleka u prahu, a takvo atraktivno hranjenje odnedavno se može videti i doživeti i u turskoj Antaliji. Doduše, Turci u flašice stavljaju tečnu riblju hranu, piše portal yenisafak.com.

Generalni direktor lokalnog akvarijuma, Kemal Kumkumoglu, kaže da hranjenje na flašicu za bebe, koje počinje u 2 sata popodne, privlači veliki broj radoznalih posetilaca. "Čuvari donesu specijalno pripremljenu tečnu riblju hranu u flašici. Turisti se okupe ispred bazena s koi šaranima i mogu da probaju da nahrane ribe na nimalo uobičajen način. Ribe isprazne flašicu za minut", kaže Kumkumoglu.

Šarani su ribe hladnih voda i lako se prilagođavaju različitim klimama. Pretpostavlja se da im je tako prirodna boja mutirala kada su stigli u Japan, a današnji su svakako nastali ukrštanjem ribljih vrsta. Inače, koi na japanskom znači upravo šaran.

Foto: Tull Pradipath/bigstockphoto, Video: Steves TradeInc


Tagovi

Ribarstvo Šarani Japan Ishrana riba Koi šaran


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!