Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Velika Morava
  • 17.01.2017. 11:00

Kormorani otimaju ribu pecarošima

Kormorani, koji se ovih dana nalaze u velikom broju na zaleđenoj Velikoj Moravi, izazvali su gnev ribolovaca. Jedna ptica dnevno pojede pola kilograma ribe.

Foto: MAKY_OREL / Pixabay
  • 1.589
  • 77
  • 0

Kormorani, koji se ovih dana nalaze u velikom broju na zaleđenoj Velikoj Moravi, izazvali su gnev ribolovaca. Kak prenosi RTS, ovih ptica ima oko 1.500 od Stalaća do ušća u Dunav. Pecaroši smatraju da bi ribočuvari trebalo da reše ovaj problem.

"Ribočuvari pecarošima, rekreativcima na Moravi, oduzimaju i najmanje udice, za par ulovljenih ribica, a sada ništa ne rade da oteraju kormorane, koji dnevno pojedu i po nekoliko stotina kilograma ribe", rekli su ribolovci na Moravi za Tanjug.

Kormorani - najorganizovanije ptice

Ove ptice, poznate i kao crni vranci, stručnjaci smatraju veoma inteligentnim i najorganizovanijim među ovom vrstom životinja. One čekaju ribu, koja dolazi pokiseonik i tada ih love. Lupajući krilima, ribu isteruju na površinu, a mogu da rone i do 13 metara. Jedna ptica dnevno pojede pola kilograma ribe.

Izvor: RTS

Foto: MAKY_OREL / Pixabay


Izvori

RTS


Tagovi

Ribarstvo Kormorani Velika Morava


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.