Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatibor
  • 27.12.2016. 10:08

51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS) na Zlatiboru

Od 22. do 28. januara Novosadski Institut i Fakultet tradicionalno organizuju godišnje savetovanje agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru kao i simpozijum Poljoprivredna tehnika

Foto: Wikipedia / Zlatibor
  • 1.380
  • 63
  • 0

Od 22. do 28. januara 2017. godine u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada biće organizovano 51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije (SAPS) na Zlatiboru kao i 43. simpozijum "Poljoprivredna tehnika" u organizaciji Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku ​​i Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Departmana za poljoprivrednu tehniku.

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije tradicionalno okuplja preko 700 učesnika: agronome, poljoprivredne proizvođače, predstavnike savetodavnih službi, nastavnike i profesore poljoprivrednih škola, organizatore proizvodnje, prerade i prometa, predstavnike nadležnih državnih institucija i brojne medije.

51. savetovanje agronoma i poljoprivrednika na Zlatiboru

Glavna tema 51. savetovanja je prezentovanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoprivrede kod nas i u svetu. Biće predstavljene inovacije u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka, s posebnim osvrtom na pojedine alternativne kulture i organsku proizvodnju. U program Savetovanja je uvrštena i edukacija profesora srednjih poljoprivrednih škola kao stalni vid usavršavanja.

Predavanja su tradicionalno podeljena po biljnim vrstama. Prateći modernu formu izlaganja, svakog dana Savetovanja organizovaće se panel diskusije o aktuelnim temama uz prisustvo predstavnika nadležnih institucija, kao interaktivna forma razmene iskustava i donošenja zaključaka.

U programu Savetovanja, kao i prethodnih godina, uvrštene su i druge lateralne i društvene aktivnosti u cilju umrežavanja i jačanja partnerstva u agrobiznisu.

43. Poljoprivredna tehnika

43. simpozijum "Poljoprivredna tehnika" se kroz rad sekcija, okruglih tematskih stolova i uz učestvovanje eminentnih stručnjaka, predstavnika nadležnih ministarstva i sekretarijata, bavi aktuelnim temama u poljoprivrednoj tehnici i šire.

Program Savetovanja i brošuru možete da pronađete na linku ovde.

Foto: Wikipedia / Zlatibor


Tagovi

Zlatibor SAPS Savetovanje Agronoma Poljoprivredna tehnika


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.